banner359

Ülkücü Bayanlardan Karanfilli Kutlu Doğum Kutlaması

.

19 Nisan 2015 Pazar 19:42 2015-04-19 20:49:41
Ülkücü Bayanlardan Karanfilli Kutlu Doğum Kutlaması

 İnegöl Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Bayanlar Masası, Peygamber Efendimizin doğumunun 1444. yıldönümünü dolayısı ile dün saat 19.00’da Sani Konukoğlu Camii önünde 1000 adet karanfili ‘Kutlu Doğum Haftanız kutlu olsun’ temennileri ile dağıttılar.

Konu hakkında açıklama yapan İnegöl Ülkü Ocakları Bayanlar Masası Teşkilat Başkanı Şeyda Çetin “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğumunun 1441. Yıldönümü, bu yıl 14 – 20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası olarak kutlanıyor.Kutlu doğum haftası boyunca gerçekleştirilecek etkinliklerin Hz. Muhammetin (sav) daha iyi anlaşılmasına vesile olmasını temenni ederek peygamberimiz Hz. Muhammet (sav) islam aleminin başkalarıyla iyi ilişkiler içinde olmasını istemiş ve müslümanların kimseye eziyet etmemesini  öğütlemiştir. Bu nedenledir ki toplumun fert üzerinde olduğu gibi ferdin de toplum üzerinde hakları vardır'' Dedi.


ANMAK MI ANLAMAK MI ?
Peygamberimizden önce Arap yarım adasının  kaos içerisinde olduğunu ifade eden  Çetin,  “Zina, faiz, rüşvet, kabile savaşları, toprağa gömülen çocuklar, içki tüketiminin çok olduğu bir toplum, Allah Resulü ile birlikte bu toplum değişti, asrı saadete dönüştü.Peygamberimizin en büyük mucizesi Şaggul Gamer hadisesi değil, parmaklarından su fışkırtması değil, işaret ettiği taşların ‘Ente Resulullah’ demesi değil, Ashabı Sufheyi bir tas süt ile doyurması değil, onun en büyük mucizesi bedevi olan bu toplumu medeni bir  topluma dönüştürmesidir.Ondan önce Abuzer bir eşkiyadır, O’ndan önce Salman bir ateşperestir, O’ndan önce Talha bir berduştur. Onunla tanışıp rahleyi tedrisinden geçtikten sonra her biri övgüyle andığımız ve isminin başına Hazret unvanı verdiğimiz, isminin sonunu da (ra) diye iltifat ettiğimiz rol model insanlara dönüşmüşlerdir.

BİR KARANFİL BİR HADİS
Çetin,''Bizler Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanlığı Bayanlar Masası Teşkilatı olarak İnegölde dağıtmış olduğumuz Karanfillerle her bireye Bir Karanfil Bir Hadis Mesajınına vurgu yaparak Peygamber efendimiz (S.A.V.) tebliğini kitlelere ulaştırmış oluyoruz.Bu vesileyle sevgili peygamberimiz hz. Muhammetin (sav) güzel ahlakını ve insanlığa ulaştırdığı kutsal mesajını daha iyi idrak edebilmek ve hayatımızın her alanında kullanabilmek temennisiyle kutlu doğum haftasının türk islam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyoruz” diye konuştu

Son Güncelleme: 19.04.2015 20:49
Anahtar Kelimeler:
InegölülküOcak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<