'Ülkücü Hareket Türkmenlerin Yanındadır'

31 Mart 2017 Cuma 19:15 2017-03-31 19:22:06
'Ülkücü Hareket Türkmenlerin Yanındadır'

 Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanı Yücel Erim, son günlerde Kerkük’te kamu binalarına asılan sözde kürdistan bayrağı ile ilgili basın açıklamalarında bulundu. Erim, “  Bu mesele Türk Devletinin bekası ile doğrudan ilişkilidir.” Dedi. 

banner380
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanı Yücel Erim, “Bin yıldır Türkmen kardeşlerimizin yaşadığı, tarihi, kültürel ve demografik yapı bakımından Türkmenlerin başkenti olan Kerkük’te Türkmenlere karşı yeni bir sindirme ve asimilasyon politikası uygulamaya konuluyor.  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu coğrafyadaki etkisini ve hareketini daraltmak için emperyalist dış mihraklar tarafından da desteklenen peşmerge, bin yıllık Türkmen varlığını yok etmek için kullanılmaktadır. Bölgede IŞİD tehlikesi devam ederken ve sözde IŞİD terör örgütü ile mücadele devam ederken gerçekleştirilen bu uygulamalar eli kanlı peşmerge yönetiminin Türkmenlere karşı kötü niyetini ve tavrını ortaya koyar niteliktedir. Geçtiğimiz yüzyılda da yapılan asimilasyon ve soykırımlar bugünde peşmerge tarafından yapılamaktadır. Tüm Dünya şunu iyi bilmelidir ki, Türkmen soydaşlarımız bu bölgede barışın ve huzurun teminatı olan son unsurdur.“ dedi .

ÜLKÜCÜ HAREKET TÜRKMENLERİN YANINDADIR 
“Bu mesele sadece Milliyetçi Ülkücü Hareketin değil Türklüğün bekasını düşünen, Devletini düşünen herkesin meselesidir.” Diyerek sözlerine devam eden Erim , ”Türkmen kardeşlerimizin milli varlık mücadelesini ve isteklerini yeniden dile getiriyoruz.Son günler uygulanan kamu binalarına bölgesel yönetimin paçavrasının göndere çekilmesi ve resmi dil uygulamalarının biz tarafından kabul edilmesi hiçbir şartta mümkün değildir. Hukuk çiğnenirken susan Birleşmiş Millet’lerin ise sessiz kalmaları kabul edilebilir gibi değil. Soydaşlarımızın mücadelesine ve devletimizin çıkarının ezilmesine kayıtsız kalmanın bir sebebi yoktur. Türk Devletinin bekası ve güvenliği ile doğrudan ilgili ve ilişkili olan bu meselede, devlet olmanın bir gereği olarak Türkmen kardeşlerimizin hakkınız savunmak için elinden geleni yapmak mecburiyetindedir. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’nin iktidar,muhalefet ve bütün kurumları ile Türkmen kardeşlerimizin bu meselesindeki hassasiyetini, peşmergeye karşı göstermesi, çok net ve caydırıcı yaptırımlara uyarılmaları hayatidir,önemlidir. Ülkücü hareket her zaman, her dönem olduğu gibi yine Türkmen kardeşlerimizin yanınadır ve yanında olmaya da devam edecektir. Ancak şu uyarıya değinmeden geçemeyeceğiz. Bölgede yaşanan akıl almaz olaylar, sadece Milliyetçi Ülkücü hareketi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türklüğün bekasından yana olan herkesi ilgilendiriyor. Bu herkesin meselesi olmalıdır. “İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 31.03.2017 19:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<