banner359

'Ulusal Teknoloji Festivali' başladı

16 Eylül 2022 Cuma 11:13
'Ulusal Teknoloji Festivali' başladı

 İnegöl Belediyesi'nin 2019 yılında başlattığı ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan İnegöl Ulusal Teknoloji Festivali başladı.

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ulusal Teknoloji Festivali'nin 3'üncüsü İnegöl Kültür Parkı'nda başladı. Festivalin açılış törenine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ın yanı sıra parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, okullardan öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Festival programının açılış konuşmasını İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yaptı.

Taban, "Uzaktan yakından gelen tüm katılımcılarımızı ve teknolojiseverleri saygıyla selamlıyorum. Milli ve yerli teknoloji kavramını Sayın Cumhurbaşkanımız bizim gündemimize soktu. Şehrimizdeki yetenekli gençlerimize fırsat verdiğimizde onların neler yapabileceğini gördük. Zira bugün savunma sanayisinde yapılanlardan dolayı gurur duyuyoruz. Bizler bunu şehrimize tahvil etmek istiyoruz. Proje takımları oluşturduk, ortaokuldan üniversite gruplarına kadar kurduğumuz ekipler ile projeler yapıyoruz. Aslında festivalimizin de altında yatan gerekçeler bunlardır. 61 ayrı ilden 1500'e yakın yarışmacımız burada bulunuyor. 10 ayrı kategoride yarışmalar yapılacak ve bu yarışmalar sonunda kazanana 125 bin TL'lik ödülü takdim edeceğiz. Festivalimiz 4 gün boyunca sürecek. Çalışma arkadaşlarımıza, proje ekiplerimize ve buraya gelen tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum."

Protokol konuşmalarının ardından festival açılış roketi fırlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<