banner359

Umreciler Kutsal Topraklara Uğurlandı

10 Şubat 2017 Cuma 11:40 2017-02-10 11:43:25
Umreciler Kutsal Topraklara Uğurlandı

 Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile İnegöl´den Umre´ye gidecek olan ilk kafile  Fatih Cami önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.

Fatih Camii ile Kültürpark arasındaki açık otopark alanında toplanan 150 Umreci, üç otobüsle İnegöl´den Yenişehir Havaalanına gitmek üzere yola çıktılar. 24 günlük Umre ziyareti için kutsal topraklara gidecek olan umrecileri aileleri, yakın dost ve akrabaları uğurladı. İnegöl Müftüsü Kazım Güzel´in duasının ardından, yakınları ile vedalaşan umreciler, otobüsle Yenişehir Havaalanına, buradan da havayolu ile kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktılar.

150 UMRECİ YOLA ÇIKTI

Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Müftü Kazım Güzel, “Bugün İnegöl´ümüzden üç arabamız kalkıyor. 150 kişilik umreci grubumuz 24 günlük umreye gidip gelecekler. İnegöl´ümüz hac ve umreye fevkalade ilgi ve alaka gösteren bir yer. Dindarlığının bir göstergesi, tabi neticesi olarak hac ve umre noktasında 7 bine yaklaşan kaydımız var” dedi.

HELAL MAL İLE GİTMEYİ NASİP EYLESİN

Müftü Güzel, “Şuanda bu senenin en kalabalık grubunu gönderiyoruz. 150 umrecimiz bugün Yenişehir Havaalanı´ndan kalkacaklar. 24 günlük bir grup. 7-8 gün Medine´de kaldıktan sonra Mekke´ye geçecekler. Medine´de Rasulullah Efendimizi ziyaret edip orada Allah Rasulu A.S.´ın 10 yıllık hayatını sünnet ve siret olarak ortaya koyduğu medeniyet olarak anlamaya, yaşamaya, hayatlarında anlamlandırmaya çalışacaklar. Daha sonra Medine´de abar-ı aliden ihramlarını giyip Mekke´ye gidecekler. Orada umrelerini yapacaklar. Kâbe´de tavaflarını yapıp, ibadetlerde bulunduktan sonra inşallah sağlık, sıhhat ve afiyetler içerisinde memleketimize dualar etmiş olarak, ümmet-i Muhammed´e bol dua etmiş olarak geri dönecekler. Cenab-ı Hakk gidenlere mesrur ve makbul bir ibadet yapmış olarak dönmeyi, gidecek olanlara da helal mal ile gitmeyi nasip eylesin” dedi. 





Son Güncelleme: 10.02.2017 11:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<