banner359

Üniversite öğrencisinin yetiştirdiği karpuzlar kapış kapış 

09 Ağustos 2021 Pazartesi 11:15 2021-08-09 14:47:17
Üniversite öğrencisinin yetiştirdiği karpuzlar kapış kapış 

İnegöl'de ikamet eden İlahiyat fakültesi son sınıf öğrencisinin Pandemide yetiştirdiği karpuzlar kapış kapış gidiyor. 
İnegöl’ün kırsal Akbaşlar mahallesinde ikamet eden genç çiftçinin susuz ve ilaçsız yetiştirdiği karpuzlar, İnegöllülerden yoğun talep görüyor. 
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Yunus Ataç(22), bu sene pandemi nedeniyle okuluna gidemeyince, hem uzaktan eğitim aldı hemde karpuz yetiştirmeye başladı. 14 ton rekolte bekleyen Ataç, 35 Bin TL para kazanacak.
Hasat yaparken açıklama yapan genç çiftçi Ataç, “İlahiyat fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim alırken, yıllardır dedemizden, babamızdan kalan karpuz yetiştiriciliğine başladık. Karpuzlarımız tamamen doğal yetiştiriliyor. Hiçbir şekilde kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Su olmadığı için de sulama yapamıyoruz. Doğal yöntemlerle yetiştiriyoruz. 7 dönüm alanda yetiştirdik. Yılda 14 ton karpuz üretiyoruz. Bu sene hasadımız başladı. Karpuzumuz, yıllardır ilçede tanınan bir ürün. Akbaşlar mahallemizde yetişen karpuzumuzu, karpuz yapan özellik şudur; ince kabuklu, açık kırmızı, bol sulu ve gevrek olması. Kendisine has aroması vardır. Türkiye de tanınmış olan karpuz Adana karpuzu. Bizim karpuzumuz bu özellikleriyle Adana karpuzundan öndedir. İnegöl’ün Orhaniye mahallesinde karpuz satışı yapıyoruz. Müşterilerimiz; Bu zamana kadar böyle bir karpuzu yemediklerini, bizim karpuzumuzun hasadını beklediklerini söylüyorlar. Kilosunu 2.5 TL’den satıyoruz. Oldukça talep görüyor.” Dedi.

Son Güncelleme: 09.08.2021 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<