banner359

Üniversiteli öğrencilerden alkışlanacak hareket

25 Ekim 2017 Çarşamba 15:39 2017-10-25 16:50:20
Üniversiteli öğrencilerden alkışlanacak hareket

Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Amatör Sporlar Topluluğu (İSTOP) üyesi öğrenciler, esnaflardan ve çevreden topladıkları malzemelerle yaptıkları Kedi Evleri yapıp, doğa hayvanlarının içini ısıttılar. Yaptıkları kedi evlerinin içine battaniye de yerleştiren öğrenciler, sokak hayvanlarının konforunu da sağladılar. Yuvaları İnegöl Yerleşkesinin etrafına yerleştiren öğrenciler, kedi evlerinde kalacak olan hayvanları da yıl boyunca mamalarla besleyecekler.
Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Amatör Sporlar Topluluğu (İSTOP) Başkanı Aykut Şen ve topluluk üyeleri, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak kendi imkânlarıyla oluşturdukları hayvan barınaklarını okul etrafına sabitlediler. Topluluk üyeleri ayrıca, aldıkları mamaları kış boyunca barınaklara bırakarak hayvanların açlık nedeniyle ölümle karşı karşıya kalmalarını önlemek istediklerini ifade etti.
GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELERİNİ KULLANDILAR
Sosyal sorumluluk projesinden bahseden Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi Amatör Sporlar Topluluğu (İSTOP) Başkanı Aykut Şen, “Okulumuzda öğrencilerimizin de katkılarıyla birlikte sokak hayvanlarını koruma adına sosyal sorumluluk projesine adım attık. Bunun sonucunda insanlardan belli miktarda para toplayarak kedi evleri yaptık ve mamaları aldık. Okulumuzun yakınında, bizim ulaşabileceğimiz belli köşelerde bu evleri sabitleyerek mamaları kış boyunca doldurarak sokak hayvanlarının aç kalmamalarını sağlayacağız. Yaptığımız evlerin içlerine birer battaniye koyduk, kışın sıcak kalmalarını sağlayacağız. İnegöl halkımızdan hayvanları korumalarını, onlara sahip çıkmalarını istiyoruz. 4 tane ev yaptık. Bu evleri tamamen kendi imkânlarımızla yaptık. Sokaktan topladığımız sunta, karton, naylon gibi geri dönüşüm malzemelerini kullandık. Destek geldiği takdirde bunları İnegöl’ün her yerinde yapmayı isteriz” dedi.

Son Güncelleme: 25.10.2017 16:50
Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<