banner359

Ünlü iş adamı hayatını kaybetti

23 Ekim 2016 Pazar 15:02 2016-10-23 15:03:15
Ünlü iş adamı hayatını kaybetti
Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Tuncer hayatını kaybetti.

Ünlü kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer Kolonyaları Kozmetik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Tuncer 23 Ekim 2016'da, bir süredir tedavi gördüğü Ankara’da 93 yaşında hayatını kaybetti. Sabahattin Tuncer şirketin kurucusu Eyüp Sabri Tuncer'in oğlu, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Engin Tuncer de dahil olmak üzere iki çocuk babasıydı. Sabahattin Tuncer 23 Ekim Pazar günü Ankara Mamak Ortaköy Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Ankara Mamak Ortaköy mezarlığına defnedilecek.
SABAHATTİN TUNCER

29 Ekim 1923'te Bursa İnegöl'de dünyaya gelen Sabahattin Tuncer liseyi bitirdikten sonra üç yıl Ziraat Fakültesi'nde çalıştı. Daha sonra babası Eyüp Sabri Tuncer'in isteği üzerine işlerin başına geçerek kolonya ve esans üretimi üzerine araştırmalar yaptı. Avrupa'daki saygın üreticilerle temasa geçerek getirttiği esansla kendi limon kolonyasını üretti. 1967'de ise tamamen yerli içeriklerle kendi limon kolonyası formülünü geliştirdi ve Ankara Ulus'ta bir kolonya imalathanesi kurdu. Sabahattin Tuncer sayesinde kısa sürede “Ankara'nın kolonyacısı” olarak nam salan Eyüp Sabri Tuncer, 1980'lerde Türkiye'nin her yerinde satılan, kolonya deyince ilk akla gelenlerden biri olan bir markaya dönüştü. 

Son Güncelleme: 23.10.2016 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<