banner359

Ürün çeşitliliği arttı

10 Ağustos 2018 Cuma 11:33
Ürün çeşitliliği arttı

İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Ekren, İnegöl'de meyve ve sebze alanında her geçen gün ürün çeşitliliğinin arttığını belirterek, “Bizim ürünü yetiştirmemizde bir sorunumuz yok, tek sorunumuz pazarlama. İnşallah ilerleyen dönemlerde bu sorunları da çözeceğiz” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Ekren, "İlçemize baktığımız zaman ürün çeşitliliği açısından farklı farklı çeşitler bulunmakta. Kategorize etmek gerekirse, armutta 4-5 çeşit, kirazda aynı şekilde, şeftali'de çok daha fazla çeşitlerimiz var. Bu bölgesel olarak risklerin azalmasına neden olmakta. Her ürünün farklı hasat zamanı var. Hem işçilik açısından, hem de kalite açısında çiftçinin riskini minimize etmeye çalışıyoruz. Faydası da dokunmakta. İnegöl olarak meyvecilik konusunda iyi bir yerdeyiz. Bu çeşitlilik vatandaşımızın riskini azaltmakla beraber, artık bölgede ki tarım sektörünün paydaşları olarak bu konu üzerinde yoğunlaşıyoruz. Vatandaşlarımızın pazarlamaya ve muhafaza koşulları ile ilgili neler yapabiliriz diye çalışıyoruz. Biz bunlarla ilgili çalışmalar yapıp vatandaşımızın üzerinde ki yükü hafiflettiğimizde, bölgesel olarak çok daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyoruz. Bizim ürünü yetiştirmemizde çok bir sorunumuz yok, tek sorunumuz pazarlama. İnşallah ilerleyen dönemlerde bu sorunları da çözeceğiz" dedi.

Endüstriyel meyvecilik ile ilgili konuşan Ekren, "Endüstriyel yatırımlar yüksek maliyetli yatırımlar. Meyve suyu fabrikası gibi projelerimizi belediye ile beraber yapıp, çalıştık. Ama bu tarz yatırımların desteklenmesi bir süreç gerektiriyor. Bunlarla ilgili de çalışmalarımızı yapıyoruz. Özel sektörde bunlarla ilgili yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar olursa, bizde yardımcı oluruz. Zamanla bunları da gerçekleştirebiliriz diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<