banner359

Usta Öğreticilere Oryantasyon Eğitimi

18 Ekim 2017 Çarşamba 10:02
Usta Öğreticilere Oryantasyon Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan rotasyon eğitimleri kapsamında İnegöl´de görev alan usta öğreticiler, bir hafta süren oryantasyon eğitimine alındı.

Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı salonundaki rotasyon eğitimleri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir tarafından veriliyor. 50´şerli gruplar halinde verilecek eğitimler hakkında bilgi veren Özdemir, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün bu sene aldığı bir karar var. Hayat boyu öğrenmeye bağlı kurumlarda görev alacak, kurs açacak tüm kadrolu öğretmen veya usta öğreticilerin mutlaka 30 saatlik, 1 hafta süren bir oryantasyon eğitiminden geçip belge almaları gerekiyor. Bu belgeyi almayanlar Halk Eğitim Merkezlerinde kurs açamayacaklar” dedi.

Müdür Özdemir, “İlk etapta 6 ay gibi bir süre tanındı. 6 ay içerisinde bu belgeleri almaları gerekiyor. Önce onların formatör öğretmenleri yetiştirildi. Biz de Bursa´da eğitim aldık. Bursa´daki Yıldırım ve Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü ile beraber ben eğitim aldım. Ekim ayının başından itibaren de önce Bursa´daki kadrolu öğretmenleri oryantasyon eğitiminden geçirdik. Şimdi de önümüzdeki süreçte usta öğretici veya Halk Eğitim Merkezinde kurs açan uzman kişilere bu eğitimi veriyoruz. 6 ay içinde bu belgeyi almazlarsa, tekrar kurs açamayacaklar. Benim Ekim ayından beri 4. seminerim. Bizde 300 civarında usta öğretici görev alıyor. 50´şerli gruplar halinde bu seminerden geçireceğiz. Fırsat buldukça diğer ilçelerde de öğreticileri Milli Eğitimle koordineli olarak bu eğitimlerden geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<