banner359

Uygunsuz oyun seti raflardan kaldırıldı

15 Ağustos 2020 Cumartesi 12:14
Uygunsuz oyun seti   raflardan kaldırıldı

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimler sırasında bir oyun seti üzerinde Besmele-i Şerifin işlenmiş olduğunu fark etti. Yapılan uyarılar üzerine ürün satıştan kaldırıldı. Üretici firma hakkında da Ticaret Sanayi Bakanlığına bilgi verildi.

Halkın huzuru ve refahı için 7/24 esasıyla sahada görevinin başında olan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimler sırasında uygunsuz görülen durumlara müdahalelerini sürdürüyor. Bu kapsamda bir marketin raflarında bulunan oyun setleri, üzerinde Osmanlı tuğrası şeklinde besmele-i şerif bulunduğu için kaldırıldı.

RUTİN DENETİMDE FARK EDİLDİ
Rutin denetim sırasında ekipler, İnegöl’de bir markette satışa sunulan tavla oyunu üzerinde besmele-i şerifin Osmanlı Tuğrası şeklinde işlenmiş olduğunu gördü. Oyun seti üzerindeki bu uygunsuz duruma karşı sessiz kalmayan ekipler, market yetkililerine durumu bildirdi. Bu tespit üzerine ürünün satışı ve raflarda bulunması engellenirken, market yetkilileri de daha önce fark edilmeyen bu durumla ilgili uyarı için Zabıta Ekiplerine teşekkür etti. Ürünün satışı durduruldu.

TİCARET SANAYİ BAKANLIĞINA BİLDİRİLDİ
Öte yandan, üretici firmayla ilgili de bilgiler alınarak konu Ticaret ve Sanayi Bakanlığına iletildi. Satışının durdurulmasının ardından üretimiyle ilgili de gerekli takibi Bakanlığın yapması için bilgi verildi.

Anahtar Kelimeler:
Inegöl
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<