banner359

Uysal, İnegöl'den iktidara yüklendi

22 Ağustos 2021 Pazar 17:01
Uysal, İnegöl'den iktidara yüklendi

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal,İnegöl parti kongresine katıldı.
Kongre Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi.
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin İnegöl kongresine katıldı. Yapılan kongrede İlçe Başkanlığına yeniden Murat Balakuş yeniden getirildi. 
Sani Konukoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Milletvekilleri, il ve ilçe başkanları ile diğer partilerin başkan ve yöneticileri katıldı.
Kongrede konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Kendi kahramanlarını milletin önünde rencide etmekten çekinmeyen, bir akılla Türkiye yönetilir oldu. Hepimizin ortak itirazı var. Hepimizin ortak ıstırapları var. Demokratik yoldan bütün bunların mücadelesini veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Maalesef dış politikadan ekonomiye, toplumsal hayatı ilgilendiren pek çok sahada bir açık çıkmazı içerisindeyiz. Maalesef Türkiye kıt kanaat imkanlarla kurduğu üretici altyapısını bu gün tarımdan başlayarak, pek çok noktada kendi eliyle tasfiye etti. 242 milyon metre karede ekilebilir arazisi bulunan Türkiye’de çiftçimiz alın terinin karşılığını alamaz halde, hayvancılıkla uğraşan insanlarımız faaliyetini sürdüremez hale getirdi. Bunlara rağmen bunca zaman 19 yıllık iktidarları sürecinde iki toplumsal kesim belkide en fazla kayba uğradı. Biri tarımla uğraşan insanlarımız, ikincisi de küçük işletmeler esnaflarımız. Tüm bu olumsuzluklara rağmen bu iktidara destek verdi, bu iktidara güvendi. Bunca zaman sonunda çekilemez bir hal olduğunu bu insanlarımız gördü. 2023 hedefleri… Şurada kaldı 2 yıl. 500 Milyar ihracat hedefi konuldu. Bu yıl ancak 200 milyar doları geçecek. Önümüzde iki yıl kaldı. 2 trilyon dolarlık gayri safi milli hasıla hedefi koyduk. Kademeli düşe düşe 700 Milyar dolarlar civarında gayri safi milli hedefine maalesef Türkiye gerilemiş durumdadır. Hiçbir öngörüsünde başarılı olamamış. Şarkı sözü aklıma geliyor; bana güvenme sabıkam ihanetten. Bu hedeflere götürme iradenize inanacak Türkiye’de bir tane vatandaş kaldı mı? Davanıza inanan insanlar kaldı mı? Maalesef kalmadı. Bunca zaman bu icraatı yapamamış olanlar, şimdi milletin önünde ‘tekrar bize yetki verin’ diyorlar. Türk milleti bunca zaman hiçbir iktidara vermediği süreyi size vermiş, yetkiyi size vermiş, anayasayı değiştirebilecek gücü kudreti size vermiş, bütün bunlar yetmemiş, ‘biz keyfi rejim kuracağız’ demişsiniz, size mutlak iktidarı vermiş. Bu gün hala suçu ona atıyorsunuz, suçu başkalarında arıyorsunuz.” Diye konuştu.
İnegöl İlçe Başkanı Murat Balakuş ise, “Kongreden çok demokrasi şöleni icra etmekteyiz. Katılan Genel başkanımız ve sizlere teşekkür ediyorum. Böyle bir davanın mensubu, yöneticisi olmak ve ilçe başkanı olmak hayatımın en şerefli, en onurlu hatırlarını oluşturacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimde Murat Balakuş ve ekibi güven tazeledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<