Vatandaşın işini kolaylaştıran imza

26 Aralık 2022 Pazartesi 16:18
Vatandaşın işini kolaylaştıran imza

İnegöl Belediyesi ile Tapu Müdürlüğü, vatandaşın satış işlemleri sırasında iki kurum arasında evrak taşımasına son verecek bir protokol imzaladı. 1 Ocak 2023 tarihinde uygulamaya girecek protokol ile Tapu Müdürlüğü İnegöl Belediyesi’nden elektronik ortamda sağlayacağı verilerle satış değerlerini alabilecek ve işlemler kolaylaşmış olacak.

Zamanın her geçen gün daha kıymetli hale geldiği günümüzde, İnegöl Belediyesi vatandaşların iş ve işlemlerini daha kolay çözüme kavuşturması adına farklı kurumlarla iş birliği yapmaya devam ediyor. Teknolojinin getirdiği yenilikleri kuruma entegre ederek kurumlarla iş birliğini güçlendiren İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Tapu Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Tapu işlemleri sırasında vatandaşların iki kurum arasında evrak taşımasına son veren protokol ile vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlanmış oldu.

“VATANDAŞLARIMIZ ORADAN ORAYA KOŞMASIN”

Söz konusu protokol bugün Belediye Başkanı Alper Taban ile İnegöl Tapu Müdürü Havvanur Cengiz tarafından imza altına alındı. 1 Ocak 2023 tarihinde uygulanmaya başlayacak protokolüm imza töreni 14.30’da İnegöl Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleştirildi. Burada bir açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Bugün güzel bir haberi vermek üzere bir aradayız. Bildiğiniz gibi İnegöl Belediyesi de Tapu Müdürlüğü de çok yoğun çalışan kurumlar. Özellikle her iki kurumda da çok fazla hizmet almak için giden vatandaşlarımız var. Bizler İnegöl Belediyesi olarak tüm kurumlarla daha sade, yalın çalışan, vatandaşımızın oradan oraya koşmadan tek merkezden işini görebildiği bir sürece geçelim istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu noktada yayınlamış olduğu bir kararname olduğunu biliyorum. Biz de aslında hem belediyemizde adımlar atarak işlemleri sadeleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

PROTOKOL NE İŞE YARAYACAK?

Protokolün amacı ve ne işe yarayacağından da bahseden Başkan Taban, “Bugün de burada imza altına aldığımız protokolün amacı; Tapu Müdürlüğü ile ve Belediyemiz birimlerindeki işlem yoğunluğunu azaltmak, işlem süreçlerini kısaltarak verimliliği artırmak ve sürekli kılmak, Tapu ve Belediye hizmetlerinin etkin, hızlı, güvenli ve elektronik ortamda sunumu ile personelin iş yükünün azaltılması suretiyle çalışan ve vatandaş memnuniyetini sağlamak, tapu işlemlerinde tapu harcına esas olmak üzere talep edilen emlak beyan değerinin ilgililerince elden alınarak ibraz edilmesindeki zaman kaybının ve yoğunluğun azaltılması ve bu belgenin güvenli elektronik ortamda alınmasını sağlamak. Protokol ne işe yarayacak dersek; bu protokol sayesinde belediyemize emlak vergisi bildiriminde bulunan ve geçmiş borcu olmayan vatandaşlarımızın, emlak vergisi rayiç değerleri İnegöl Tapu Müdürlüğüne sağlanan sistem üzerinden online olarak görüntülenebilecek. Vatandaşlarımız Tapu Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında evrak takibi yapmak zorunda kalmayacak” diye konuştu.

banner380

SATIŞ DEĞERLERİ ELEKTRONİK ORTAMDA GÖRÜLEBİLECEK

İnegöl Tapu Müdürü Havvanur Cengiz ise “Vatandaşlarımızın iş ve işlemlerinin kolaylaşması adına büyük bir aşama bu. Bu protokol ile belediyeden elektronik ortamda sağlayacağımız verilerle satış değerlerini alabileceğiz ve işlemler kolaylaşmış olacak” açıklamalarında bulundu.

Açıklamalar sonrası karşılıklı imzalar atılarak protokol hayata geçirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<