banner359

Ve Beklenen İstifa Geldi!

20 Mayıs 2016 Cuma 16:19
Ve Beklenen İstifa Geldi!
Genel Merkez tarafından görevden alınan MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz ve yönetim kurulu, üyelerinin ardından Bursa´da 9 ilçe ile birlikte İnegöl İlçe yönetim kurulu üyeleri de istifalarını sundu. Görevinden istifa eden MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, değişimden yana olduklarını belirterek, “Genel Merkez Bursa il yönetimi ile 3 ilçe yönetimine haksızlık ediyor. Bizde bu nedenle yönetimden istifa ediyoruz. Genel Başkan Adayı Meral Akşener´e destek vereceğiz” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa il teşkilatı ile birlikte Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçe teşkilatları 13 Mayıs tarihinde genel merkez tarafından feshedildi. Bu duruma tepki gösteren, İnegöl ile birlikte 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulları partiden istifa etti. İstifa eden 10 ilçe teşkilatının yönetimleriyle birlikte dün bir basın açıklaması yapan eski MHP Bursa İl Başkanı Yüksel Yılmaz, olağanüstü kongreye destek vereceklerini söyledi. Yılmaz, “Hukuksuz fesih kararına hukuki itiraz kanallarının açık olduğunu ve feshin yargı tarafından iptal edilme ihtimalinin çok yüksek olduğunu bildiğimiz halde bu yollara tevessül etmeyeceğiz" diyen Yılmaz, "Bu tablo karşısında ülküdaşlarımızın önünde yalnızca 2 tablo kalmıştır. Ya tam anlamıyla teslimiyet ve siyaset sahnesinin dışına itilmek, ya da yeniden bir diriliş, değişim ve şahlanış hareketidir. Bu durumda biz ülkücüler diriliş ve şahlanmayı tercih ettik. Partimizde de olağanüstü bir kurultayla tekrar bir güven ibrası hasıl olmuştur. Ortaya çıkan değişim talebi tarafımızca meşru ve haklı bir taleptir. Bu değişim talebi sokakta karşılık bulmuştur. Bu talep umutsuz kalan Türk halkının umutlarını yeşertmiştir. Ülkücü camia üzerindeki karamsarlık havası dağılmıştır. Biz de bu talebi partimizin var olma veya yok olma talebi olarak görüyor ve destekliyoruz" dedi.

YÖNETİMDEN 26 KİŞİ İSTİFA ETTİ

İnegöl ile birlikte 9 ilçe başkanı ve yönetim kurulunun istifa ettiğini belirten MHP İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler, "Genel merkezimizin sergilediği bu tavırdan dolayı Kestel, Yenişehir, Mudanya, Büyükorhan, Gürsu, Harmancık, Keles, İznik ve Orhaneli ile birlikte İnegöl ilçe başkan ve yönetim kurulları olarak istifa ettik. Yönetimimizde toplam 37 arkadaşımızdan 26 arkadaşımız bugün itibariyle istifa ettiler. Bizler değişimden yanayız. Genel Başkan Adayımız Meral Akşenir´i kongre sürecinde destekleyeceğiz. Mahkeme aşamasında olan kongre sürecinin yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<