banner359

Vergi Dairesinden Vatandaşa Cevap

30 Ocak 2018 Salı 14:56
Vergi Dairesinden Vatandaşa Cevap

Üzerine kayıtlı otobüs ya da minibüs olmamasına rağmen evine gelen vergi cezasını itiraz eden vatandaşa, cevap gecikmedi. İnegöl Vergi Dairesi, cezanın vergi borcu değil, mahkemeden kaynaklanan yargılama gideri ve tebligat masrafı olduğunu belirtti.

CEZAYA İTİRAZ ETMİŞTİ  

Üzerine kayıtlı otobüs ya da minibüs olmamasına rağmen evine gelen vergi cezasını görünce şaşıran Cemal Atılgan isimli vatandaş, yetkililerden bu yanlışlığın düzeltilmesini istedi. Bursa 16. Asliye Ceza Mahkemesinin evine gönderdiği 263 TL ceza makbuzunu gören Cemal Atılgan, “Üzerime ne bir minibüs ne bir dolmuş ne araba ne bir bisiklet var. Üzerime kayıtlı herhangi bir araç olmadığı halde dolmuş ve minibüs adına vergi borcu gelmiş” diyerek, cezaya itiraz etmişti.

YARGILAMA GİDERİ VE TEBLİGAT MASRAFI

Çıkan haberlerin ardından Cemal Atılgan ile ilgili gerekli araştırmayı yaparak, vatandaşa cevap veren İnegöl Vergi Dairesi yetkilileri yaptıkları yazılı açıklama da, “Cemal Atılgan isimli vatandaşın, hiçbir dönemde üzerine kayıtlı bir aracı bulunmadığı halde Bursa 16. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kendisine vergi cezası gönderildiği iddiasına yer verilerek vatandaşın yetkililerden yardım istediği kamuoyu ile paylaşılmıştı. Yapılan araştırmada, Cemal Atılgan isimli vatandaşın daha önce adına kayıtlı aracı ile İnegöl Vergi Dairesi Müdürlüğü mükellefi olarak ‘Minibüs ile Şehiriçi Yolcu Taşımacılığı´ faaliyetinde bulunduğu, ilgili adına Bursa 16. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 241,40 TL yargılama gideri ve 22,00 TL tebligat masrafından oluşan toplam 263,40 TL´nin tahsili için ‘Harç Tahsil Müzekkeresi´ yazıldığı ve ilgili tarafından vergi cezası olarak bahsedilen amme alacağının, adına kayıtlı araç veya vergi mükellefiyeti ile ilgili olmayıp, izah edildiği şekilde yargılama gideri ve tebligat masrafından ibaret olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna duyurulur.”

Anahtar Kelimeler:
InegölVergiDairesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<