banner359

Yaban Hayatına İtso’dan Destek

07 Nisan 2016 Perşembe 17:16
Yaban Hayatına İtso’dan Destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2013 yılında uygulamaya başladığı Yaban Hayatını Destekleme Projesi’ne İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) fidan dikerek katkı koydu.
İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu etkinlikte konuşan İnegöl Orman İşletme Müdürü Muhammet Çolak, bakanlık tarafından ülke genelinde her yıl 1 milyon fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi. İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu kampanya kapsamında 35 bin fidanın İnegöl’deki ormanlık alanlara dikildiğini belirten Çolak, “Bu ağaçların meyveleri ormanlardaki canlılar tarafından tüketilmektedir. Böylece doğamızın dengesi korunmaktadır” dedi.
Muhammet Çolak, İTSO yönetiminin projeye destek vermek amacıyla fidan dikmeye geldiklerini belirterek, “Bu tarz projelere vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarının katkı koymasını çok önemsiyoruz. Doğa hepimizindir ve hep birlikte sahip çıkmalıyız” diye konuştu.
İTSO Başkanı Metin Anıl ise, yaklaşık 1 yıl önce üyeleri olan Orman Kooperatifleri’nin ormanlardaki yabani meyve ağaçlarının azalması nedeniyle yaban hayvanlarının aç kaldığını, bu nedenle ekili arazilere zarar verdiklerini ve bu sıkıntıya çözüm istediklerini söyledi. Anıl, “Üyelerimizden gelen bu talep üzerine İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü ile görüşerek neler yapabileceğimizi konuştuk. Meyve fidanı alarak ormanlık alanlara dikilmesini önerdik. Bize, Orman Bakanlığı’nın 2013 yılında bir proje başlattığı ve ormanlık alanlarda yetişebilen yabani meyve fidelerinin bakanlık tarafından yetiştirildiği söyledi. Biz de projeye fidan dikerek katkı koymak istedik. Bugün İTSO olarak Boğazava’da 500 fidanı toprakla buluşturmuş olduk” şeklinde konuştu.
Anıl, fidan dikmek kadar mevcut meyve ağaçlarının korunmasının da çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Vatandaşların ormanlardaki meyve ağaçlarına sahip çıkmasını da isteyen Anıl, “Bu ağaçların meyveleri doğadaki hayvanların besin kaynağı olduğu için korunmaları ve sayılarının arttırılması çok önemli” açıklamasını yaptı.
Yapılan konuşmaların ardından İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından sağlanan yabani meyve fidanları, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, personeli ve töreni takip eden medya mensupları tarafından toprağa dikildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<