banner359

Yabancı Öğrenciler İnegöl’e Hayran Kaldı

15 Mayıs 2017 Pazartesi 16:21 2017-05-15 16:26:59
Yabancı Öğrenciler İnegöl’e Hayran Kaldı

 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Uluslararası Alija Düşünce Derneği’nin davetlisi olarak İnegöl’e gelen Gaziantep Üniversitesi Aliya Öğrenci Topluluğu üyelerini Kent Müzesinde ağırladı.

Gaziantep Üniversitesinde eğitim gören 20 farklı ülkeden 45 öğrencinin oluşturduğu Aliya Öğrenci Topluluğu üyeleri Uluslararası Alija Düşünce Derneği’nin davetlisi olarak geldikleri İnegöl’e hayran kaldılar. Bursa ziyaretinin ardından İnegöl’e gelen topluluk üyeleri sırasıyla termal turizmin merkezi Oylat ve Oylat Mağarasını, İshakpaşa Külliyesini gezdikten sonra şehrin geçmişine her yönüyle ışık tutan Kent Müzesi ile Mobilya Ağaç Sanayi Müzesini görmenin keyfini yaşarken, öğrencilere damaklarda bıraktığı o eşsiz lezzetiyle İnegöl köftesi de ikram edildi.

İNEGÖL BİR OSMANLI ŞEHRİ”
Gaziantep üniversitesinde okuyan yabancı öğrencileri Kent Müzesinde ağırlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrenciler ile tek tek ilgilenerek, onlara şehrin tarihi, ekonomik ve kültürel değerleri hakkında bilgi vermeyi de ihmal etmedi. Başkan Aktaş, öğrencilere yaptığı konuşmasında,” İnegöl bir Osmanlı şehri. İnegöl, Osmanlı’ya her ne kadar başkentlik etmemişse de, Osmanlının kuruluşuna şahitlik eden topraklar üzerinde yer alıyor. Tarihe ışık tutan bu coğrafyada İnegöl’ümüz bunun yanında mobilyasıyla, dinamik canlı ticari hayatıyla, tarımsal gücüyle, Kafkaslardan, Balkanlardan ve Anadolu’nun dört bir tarafından gelen vatandaşların renk kattığı demografik yapısıyla özel bir şehir olgusunu kendi içerisinde taşıyor” şeklinde konuştu.

GENÇLERLE GELECEĞE PROJESİ
Gençlerle geleceğe projesi kapsamında Gaziantep Üniversitesi Aliya Öğrenci Topluluğu üyelerinin iştirak ettiği bu ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirten Aktaş, “Uluslararası Alija Düşünce Derneğimize böylesi güzel bir projeye öncülük etmelerinden dolayı huzurlarınızda dernek yöneticilerine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Uluslararası Alija Düşünce Derneğimiz gerçekten güzel çalışmalara imza atıyor. Bugünde Gaziantep Üniversitesinde öğrenim gören öğrencileri derneğimiz öncülüğünde İnegöl’de misafir ediyoruz. Bilge Adam rahmetli Aliya İzzet Begoviç’in o eşsiz ufkunu dünyanın dört bir tarafından gelen öğrencilerin dimağlarına yerleştirilecek olması gerçekten önemli bir iş. Örnek şahsiyet, düşünceleriyle milyonları etkilemiş olan Bilge Adam rahmetli Aliya İzzet Begoviç’in ölümsüzleşmesi adına gerçekleşen bu projenin geleceğimiz adına önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Aliya İzzet Begoviç’in fikirlerini kendilerine reçete olarak gören siz değerleri öğrencilerimizi de yürekten kutluyorum”

“İZLERİ ORTAK BİR NOKTADA BULUŞTURAN ÖZELLİKLERİMİZ VAR”
Diller farklı olabilir, yaşayışlar farklı olabilir örf ve adetler farklı olabilir ama bizleri ortak bir noktada buluşturan özelliklerimizin var olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor diyen Aktaş, “Dünyanın farklı coğrafyalarında olsakta sizin derdiniz bizim derdimiz. Artık Türkiye mazlum insanların yanında. Her açıdan, dört bir koldan farklı coğrafyalarda gücümüzü göstermeye çalışıyoruz. Yardıma muhtaç insanlara kucak açmaya çalışıyoruz. Allaha şükürler olsun artık her açıdan güçlü bir ülke profili çiziyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizmiş olduğu vizyon çerçevesinde artık dünya üzerinde seyreden bir ülke profilinden, bölgesinde etkin ve söz sahibi bir ülke konumuna yükselmenin onurunu yaşıyoruz. İşte bunun bir örneği de dünyanın dört bir tarafından gelerek Gaziantep Üniversitesinde okuyan öğrencilerimiz. Öğrencilerimizin Aliya fikirleri etrafında oluşturdukları bu topluluğun önemli işlere imza atacağına emenim. Bu birlik ve beraberlik her daim devam eder inşallah.” dedi.

Başkan Aktaş konuşmasının sonunda günün anısına Aliya İzzet Begoviç’in fikirlerini kendilerine rehber edinen öğrenci topluluğu temsilcilerine İnegöl’ün değerlerini hatırlatan çini takdim ederken, Başkan Aktaş ve öğrenciler ziyareti ölümsüzleştirmek adına hatıra fotoğrafı da çekindi.

Son Güncelleme: 15.05.2017 16:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<