banner359

Yangın Komşuları Mahkemelik Etti

13 Kasım 2017 Pazartesi 10:44
Yangın Komşuları Mahkemelik Etti

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Osmanbey caddesi üzerinde faaliyet gösteren bir mobilya firmasında çıkan yangın ile ilgili komşusu tarafından sorumlu tutulan Rüstem Koç, “Bilirkişi ve itfaiye raporunda yangın diğer firmanın içerisinden çıktığı belirlenmesine rağmen hala bizler suçlanmaya devam ediliyoruz” dedi.

1 işyerinin tamamen, 6 işyerinin de kısmen zarar gördüğü yangın sonrasında komşular mahkemelik oldu. Yangın sonucunda tamamen yanan işyeri sahipleri tarafından sürekli taciz edildiğini belirten Enfaline Koltuk firması sahibi Rüstem Koç, “Yangına ilk gelenlerden biri benim. Haliyle yangını ilk görenlerden biri de benim. Süngerhanemiz de yangın olduğunu gördüm. Bir şeyler yapmaya çalıştık ama olmadı. Bütün itfaiyeler diğer taraftaydı. Eğer yangın burada başlasa burayı söndürmeleri gerekiyordu ama itfaiyeciler diğer tarafta yangının olduğu yeri söndürmeye çalışıyordu. Ben zaten oradaki yangını görünce gelip kapıyı kırarak içeriye girdim. İşyeri yanan arkadaşa da yardımcı olmaya çalıştık. Oradaki yangını söndürebilmek için buradan su sıktılar. Ertesi gün anlamadığımız bir şekilde suçlamalarla karşı karşıya kaldık. Yangının çıkış noktası olarak bizim yerimiz gösterilmeye çalışıldı. Bende öyle bir şey olmadığını arkadaşa anlattım. ´Mahkemede görüşürüz, şeriatın kestiği parmak acımaz´ gibilerinden laflar ettiler. Bizlerde bunu mahkemeye taşıdık” dedi.

Koç, “Bilirkişi raporu belli, itfaiye raporu belli... İtfaiye raporuna itiraz ettiler ama yangının nereden çıktığı belli. Yangın karşı taraftan çıkmış ama hala bizler suçlanmaya çalışılıyoruz. Bu durumların ardından karşıdaki arkadaş sürekli bizi bir yerlere şikayet etmeye başladı. Yok odunları çekin, yok şunu söyle yapın demeye başladılar. Bizler burada huzurlu bir şekilde ekmeğimizi kazanmak istiyoruz. Kimse ile bir derdimiz yok. Yani bakışları bile değişmeye başladı. İnsanların psikolojisini bozuyor ister istemez. Yani evinizde rahat uyuyamıyorsunuz. Sürekli değişik değişik konularda şikayet ediyorlar. İki günde bir zabıta geliyor. İşte bizim işyerimizde boya kokusu varmış. Burası sanayi, boya kokusu illa olabilir. Komşuluk hakkı vardır, yani dersin ki kardeşim şurayı düzgün şekilde kapat. Direk şikayette bulunuluyor. Geçen buradaki arkadaşlarımızla tartışmışlar. ´Sizi buradan göndermesini biliriz. Siz burada durmayacaksınız, size burada ekmek yok" gibi cümleler kurmuşlar. Biz kimse ile kötü olmak peşinde değiliz” şeklinde konuştu.

RAHATSIZLIKLAR ÇÖZÜLMELİ

İşyeri sahibi Rüstem Koç´a destek veren İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş ise, "Geçtiğimiz yıl burası bir yangın geçirdi. Bu yangında arkadaşlarımız da ciddi hasar gördüler. O günde gelip, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Dün yine beni aradılar, görüşmek istediler. Sonrasında görüştüğümüzde açıkçası çok şaşırdım. Bizim halkımız burada kendi ayakları üzerinde ekmeği peşinde koşarken, birileri bu arkadaşlarımızın ekmeği ile oynamaya kalkmasın. Bilsinler ki, bunlar sahipsiz değildir. Hukuk çerçevesinde nereye kadar giderse gitsin, biz kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Varsa problemleri konuşarak çözülür. Rahatsızlıklar çözülmeli. Böyle insanların ekmeği ile oynamak, yıldırmaya çalışmakla bu işler olmaz. Bu insanlarında yangından dolayı bir sürü borçları var. Çalışıp borç ödemeye çalışıyorlar. Huzur içinde çalışsınlar ki, borçlarını ödesinler ve rızıklarını kazansınlar. Olur olmaz ithamlarla kimse arkadaşlarımızı rahatsız etmesin. Problemler varsa, konuşularak aşılsın” şeklinde konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<