banner359

Yanık ünitesi açıldı

01 Ağustos 2019 Perşembe 17:00
Yanık ünitesi açıldı

İnegöl Devlet Hastanesinde ilçelerde tek olan yanık ünitesi hizmete açıldı. Kısa vadede yanık merkezine dönüştürülecek olan ünitede 7 yatak bulunuyor.

İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, şuan Bursa genelinde yeni açılan şehir hastanesiyle birlikte 9 bin 500 yatak sayısına ulaştıklarını söyledi. Akan, 2023’de yatak sayının 10 bin 500’e çıkarak Türkiye’de devlet hastanelerindeki yatak ortalamasının çok üstüne çıkarak, birinci olacaklarını kaydetti.

Törende konuşan İnegöl Devlet Hastane yöneticisi Hayrettin Göçmen, “İnegöl Devlet Hastanemiz 7 yataklı Yanık Ünitesi Açılış programımıza hoş geldiniz. Elindeki kısıtlı imkânlar doğrultusunda en iyi hizmeti İnegöl halkına sunmayı amaçlayan hastanemiz, ‘Yaşayan ve Yaşatan Hastane’ mottosuyla maksimum verimli sağlık hizmet sunumunun yanı sıra İnegöl’ün sosyokültürel projeksiyonuna ışık tutmayı da hedeflemektedir. Almış olduğu belge, unvan ve ödüllerle ismini tüm sağlık camiasına ezberletmiş olan İnegöl Devlet Hastanesi, yaklaşık 500 bin kişilik hinterlanda sahip olan ilçemizin ve hizmet verdiği Yenişehir, İznik ve Domaniç gibi yakın coğrafyanın önemli bir tıbbi hizmet eksikliğini ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşıyor. Özellikle hafif ve orta dereceli yanıkların tedavisini uluslararası standartlara uygun ekipman ve konforla yapmayı planlayan 7 yataklı yanık ünitemizin ilçemize kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen yen tüm büyüklerimize hastanem ve hizmetten yararlanacak olan halkım adına sonsuz teşekkür ederim” dedi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise, Şehir Hastanesi açılmadan önce Bursa’da 2 yanık ünitesinin olduğunu ifade ederek, “Sanayi şehir olan Bursa’da, Yüksek İhtisas Hastanesi ile Uludağ Üniversitesinde yanık ünitemizi var. Yıllarca bu işi 2 üniteyle yapmaya çalıştık. Şehir Hastanesinin açılmasıyla en büyük yanık ünitelerinden birine sahip olduk. Artık 24 yataklı yanık ünitemiz var. İnegöl Devlet Hastanemizde yanık ünitesi ihtiyaçtı. Bugün gelinen noktada bu üniteyi açmanın huzurunuzu yaşıyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum. İnegöl’de hizmet odaklı anlayış var. Bu hizmetin kazandırılması önemli. İnegöl Devlet Hastanemiz güçlendirilmiş hastanelerimizden. Bursa merkezdeki 3 hastanemizde yanık ünitesi var, ilçelerde sadece yanık ünitesi İnegöl’de açıldı. Gemilik ve Mustafa Kemalpaşa ilçelerine de yanık ünitesi açmayı planlıyoruz. Böylece sanayi kenti olan Bursa’nın ihtiyacını gidermiş olacağız. İlçelerin taamında hastanelerimiz var. Hastanesi olmayan ilçe yok. 2023 yılında 10 bin 500 yatağa çıkacağız.  Böylelikle 10 bin nüfusa göre Türkiye genelindeki hastanelerdeki yatak sayısı ortalamasının üzerine çıkarak Bursa’da yatak ortalamasını 33’e çıkarmış olacağız. Bunların tamamı nitelikli olacak. Yanık ünitesinin açılmasında emeği geçen sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Alper Taban ise diğer ilçelerde olmayan yanık ünitesinin İnegöl’de açılmasının gurur verici olduğunu aktararak, ünitenin kent için ihtiyaç olduğuna vurgu yaptı. Başkan Taban ayrıca ülkemizde yapılan sağlık yatırımlarının kıvanç meselesi olduğunu ifade ederek, kısa bir süre önce hizmete başlayan Şehir Hastanesinin müthiş yatırım olduğunu söyledi.

İnegöl’ün sanayi şehri olduğunu ifade eden Kaymakam Şükrü Görücü, “Bu üniteye bizim ihtiyacımız vardı. Gerek yangınlarda gerekse olaylarda yaşanan yanık olaylarına müdahale edilmeden başka yerlere gidiyordu, şimdi hizmet yerinde görülecek. Göreve geldiğimiz günden beri, ‘İnegöl mutluysa biz mutluyuz’ sloganımız var. İnegöl’e hizmet etmek için hep birlikteyiz. Hastane personelimiz gece gündüz demeden var gücüyle çalışıyor. Hastanede yetersizliğimiz var. Psikiyatri ve nöroloji de elemana ihtiyacımız var. Ama ihtiyacımız var diye buralar kapalı değil hizmete devam ediyor. Yanık ünitemiz önemli bir ihtiyaçtı. Kazandırılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<