banner359

Yaralı köpeğe şefkat eli

30 Ocak 2017 Pazartesi 10:56 2017-01-30 11:20:23
Yaralı köpeğe şefkat eli

 İnegöl´de arabanın çarptığı köpeği imdadına hem sağlıkçı hemde barınak görevlileri yetişti. Ayakları kırılan yavru köpek ameliyata alındı. Kemal paşa mahallesi Halyanı sokak üzerinde seyir halinde olan bir otomobil fark etmediği yol üzerindeki yavru köpeğe çarptı. Kazayı gören hayvansever sağlıkçı kaza yerine giderek yavru köpeğe ilk müdahaleyi yaptı. Sağlıkçının haber vermesi üzerine olay yerine gelen İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi ekipleri, yavru köpeğe ilk müdahalenin ardından barınağa götürdüler. Barınakta tedavi altına alınan yavru köpek tetkikler sonucunda arka bacaklarının kırıldığını tespit ettiler. Ameliyata alınan yavru köpeğin tedavisi sürüyor. Yavru köpeği görerek ilk müdahale de bulunan sağlıkçı, tedavisi için yoğun çaba sarf eden Barınak ekipleri içinde bir video çekti.
GÖNLÜ BÜYÜK İNSANLAR
Sosyal medyada videoyu paylaşan sağlıkçı, videnun açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “"Yeryüzündeki mahlûklara acımayana, göktekiler acımaz." (Hadisi nakleden: Taberani) "Merhameti olmayana merhamet edilmez." (Hadisi nakleden: Buhari) "Eshab-ı kiram dediler ki: Ya Resulallah, hayvanlara iyilikte de, sevap var mıdır? Peygamber efendimiz, "Her canlı hayvana yapılan iyilikte sevap vardır" buyurdu." Bu gece bu küçük bıdık trafik kazası geçirdi. Ve şanslıydı etrafını gönlü yüreği güzel insanlar sardı. Ve bi telefonla harekete geçen İnegöl Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sahipsiz Hayvanlar Bakım Ve Tedavi Merkezi Görevlilerine canı gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Benimde gelmeme müsaade edip ve yapılan müdahaleyi izlememe imkan tanıyan ve sonrasında evime bırakan yüreği gönlü güzel insanların o büyük kalplerinden öpüyorum. Ve ayrıca evinden aldığımız veteriner hekimede ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Mevlam sizin gibi gönlü büyük insanların sayısını arttırsın. İyiki varsınız.”.

Son Güncelleme: 30.01.2017 11:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<