banner359

Yardım TIR'ları yolunda devam ediyor

15 Aralık 2016 Perşembe 15:52 2016-12-15 16:06:28
Yardım TIR'ları yolunda devam ediyor

 Halep’te yaşanan ateşkes sonrası sivilleri taşıyan konvoya yapılan saldırı sonrası sosyal medyada İHH öncülüğünde “Halep'e Yol Açın” konvoyu vurulduğu dedikoduları İHH yetkililerini zor durumda bırakıyor.

İnegöl İHH başkanı  İlhan Tatli   sürekli telefonların geldiğini artık cevap veremez durumda olduklarını belirtti.

Tatlı, İHH öncülüğünde “Halep'e Yol Açın” konvoyu  dün Kazlıçeşme'den yola çıktı. Şuan Ankara’ya varmak üzereler. Bu akşam Konya’ya varmayı ve orda konaklamayı planladıklarını, Türkiye’nin dört bir yanından katılımlarla meydana getirilen konvoy Cilvegözü sınır kapısında Halepli mazlumlara ulaştırılacak. Yaklaşık 2 bin araç ve #HalepeYolAçın kampanyasında bağışlarlarınızla gelen 1.500'ü aşkın TIR ile yolumuza devam ediyoruz. 
İHH KONVOYU VURULMADI
İHH’nın dün yola çıkan “Halep’e Yol Açın” konvoyunun ardından kamuoyunda İHH’nın konvoyu vuruldu söylemleri üzerine İnegöl İHH başkanı ilhan Tatlı  ile  görüştük.
edindiğimiz bilgilere göre, Esed rejimi ve İran destekli milislerin saldırısı altındaki Halep'te yeniden başlayan ateşkeste kırılmalar yaşanıyor. Ateşkes kapsamında bölgede yaşayan sivillerin tahliyesi için bölgeye gönderilen ve yola çıkan konvoya İran komutasındaki milisler tarafından ateş açıldı. Yaralıları taşıyan ilk konvoy şehre geri dönerken, yaşanan krizin çözülmesinden sonra konvoyun yeniden yola çıktığı açıklandı. Yaşanan bu olayların İHH’nın “Halep’e Yol Açın” konvoyu ile bir alakasının olmadığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 15.12.2016 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<