banner359

Yarıyıl tatili başladı

19 Ocak 2018 Cuma 17:06 2018-01-19 17:11:45
Yarıyıl tatili başladı

2017-2018 eğitim öğretim yılı 1. döneminin sona ermesiyle birlikte İnegöl´de 62 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nce Hamzabey İlkokulu´nda düzenlenen programda, protokol üyeleri öğrencilere karnelerini takdim etti.

Programa Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alper Taban, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, şube müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım gösterdi.

ÇALIŞMAK BOYNUMUZUN BORCU

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen törende konuşan Okul Öğrenci Temsilcisi Gül Özdemir, “Sevgili Atamız bizlere şöyle sesleniyor; ‘Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin yıldızı ve aydınlık ışığısınız. Memlekete asıl ışık tutacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu düşünerek öyle çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Atama şöyle sesleniyorum; çalışacağım, çalışacağız, okuyacağım, okuyacağız. Bizler güzel vatanımızın, aziz milletimizin geleceği olduğumuzun farkındayız. Gelecekte ülkemizi çok daha ilerilere taşımanın boynumuzun borcu olduğunu biliyoruz, aziz şehitlerimize bunun bir borç olduğunun bilincindeyiz. Cumhuriyetimize, değerlerimize, ülkemize yakışan birer fert olmak için eğitim hayatının önemi çok büyüktür. Okulları sadece eğitim yuvaları olarak tanımlamak haksızlık olur. Okullar bizim ailemizdir. Biz burada hayata hazırlanırken yanımızda olanların desteğiyle mutluyuz. Bizlere bu yolda destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

KARNELER ÇOCUKLARIN KİŞİLİĞİNİ DEĞİL DERSLERİNİ GÖSTERİR

Hamzabey İlkokulu Müdürü Yılmaz Bayraktar ise, “Okulumuz 1. dönem karne törenimize hepiniz hoş geldiniz. Bu günden itibaren 4-5 aylık bir maraton sonunda 1. yarıyılı tamamlamış bulunuyoruz. Bugün alınan karneler öğrencilerin bir dönem boyunca okul yaşantılarında gösterdikleri performansın değerlendirilmesi olacaktır. Sevgili öğrenciler; başarı birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir faktördür. Başarıya ulaşmada sorumluluk duyma, planlı çalışma, ulaşılabilir hedeflere sahip olma ve kararlı olma zorunluluğu vardır. Bu faktörlerin tamamı vazgeçilmez öneme sahiptir. Ve ancak hepsi bir arada olduğunda başarı kaçınılmazdır. Değerli öğretmen arkadaşlarım; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima diri tutmalıyız. Unutmayınız ki eğitim, iyi yetişmiş eğitimcilerle yürür. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Değerli veliler, karneler çocuklarınızın nasıl bir insan olduğunu değil, onların okul derslerindeki durumlarının nasıl olduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu bilinçle çocuklarınızın karnelerini değerlendirirken onların kişiliklerini zedeleyici, özgüvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınınız. Bu vesileyle, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm öğretmen ¬arkadaşlarıma, bir dönem boyunca yararlı ve fedakâr çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tüm velilerimize sağlık, başarı ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Alper Taban´da, “2017-2018 yılının ara döneminin sonuna geldik. Bunun bir de 2. dönemi var. 1. dönem sonunda önünüze gelen karnelerin hesabını yapacaksınızdır. İnegöl Belediyesi olarak İNESMEK kursiyerlerimizin ara dönem sertifikalarını takdim etmiştik, bugün de 5. Mevsim Kreşi öğrencilerinin karnelerini kendilerine takdim ettik. Yine bugün şehrimizdeki tüm okullarda karne dağıtım töreni var, bizler de bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istedik. Önemli olan mesele karnenin iyi ya da kötü olması değil, meseleyi anlamaktır. Öğrenciye sürekli ders çalış, başarılı ol demek yerine öğrencinin çok daha erken meseleyi kavramasını istiyoruz. Birisi hayatı 15´inde diğeri 70´inde anlıyor. Hayatı anlayan insana hiçbir şey söylemeye gerek yok, derslerini zamanında çalışır, hedefini koyar ve bu doğrultuda çalışır. Bizler çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak adına da pek çok etkinlik düzenliyoruz. Önümüzdeki dönem öğrencilerimiz için yeni yeni kurslar gerçekleştireceğiz. Gelen taleplerde okullarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Öğrenciler, bu şehrin öğrencileri, idarecilerimiz bu şehrin idarecileridir. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki döneme yetiştirmek istediğimiz bir ortaokul projemiz var, bununla ilgili yer seçimini gerçekleştirdik, en kısa zamanda da projeyi hayata geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HİÇBİR NOT ÖĞRENCİDEN DEĞERLİ DEĞİLDİR

Son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça, “Çocuklarımız bugün karne alıyorlar ve çok mutlular. Yarıyıl tatili onları bekliyor. Karne aldığımız günlerde bizler de çok sevinirdik. Tatiller günümüz öğrencileri gibi bizleri de çok sevindirirdi. Bu sömestre tatilinde oynayabildiğinizi kadar oynayın, canınız çektiğince oynayın. İnşallah kar yağar ve gönlünüzce kartopu oynarsınız. Sevgili anne-babalar… Çocuklarınızın performanslarını karnelerinde göreceksiniz. Evlatlarımızın çok büyük çoğunluğu sizlere güzel karnelerle gelecekler. Ama bazen ne kadar çalışsa da performansları eksik kalabilen öğrencilerimiz de muhakkak var. Hayatın realitesi içerisinde bu da var. Bazı öğrenci ve velilerimiz bugünkü sonuçlardan çok memnun olmayabilirler. O velilere yönelik olarak söylemek istiyorum ki hiçbir not öğrencilerin kendisinden daha değerli değildir. Eğer başarısızlık varsa nedenleri düşünülür ve onları tedavi edici konuşmalar yapılır” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından başarılı öğrencilere Belediye ve Milli eğitim tarafından temin edilen hediyeler verildi.

Sınıfları ziyaret eden protokol üyeleri, öğrencilere karnelerini takdim etti.

Son Güncelleme: 19.01.2018 17:11
Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<