banner359

"Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" uygulaması yapıldı

07 Mayıs 2022 Cumartesi 12:30 2022-05-07 12:39:54
"Yayalar için 5 adımda güvenli trafik" uygulaması yapıldı

Karayolları Trafik Haftası dolayısıyla ’Yayalar için 5 adımda güvenli trafik’ kampanyasının tanıtımı İnegöl’de yapıldı. İlçe kaymakamı Eren Arslan ve protokol üyeleri, yaya geçidinde hem yayaları hem de araç sürücülerini bilgilendirdi.
Yayalar için 5 adımda güvenli trafik kampanyası, İnegöl’de tanıtıldı. Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde yapılan trafik uygulamasıyla hem yayalar hem de araç sürücüleri bilgilendirildi. İlçe kaymakamı Eren Arslan, beraberinde belediye başkanı Alper Taban, emniyet müdürü Erdoğan Baydemir, Jandarma Komutanı Ferruh Mağden ve şoförler odası başkanı Bahattin Korkmaz, ilçe milli eğitim müdürü Ali Doğru ile vatandaşlara broşürler dağıtarak, yaya geçitlerindeki kurallarla ilgili bilinçlendirdi.
DAHA KEYİFLİ HALE GELECEK
Bilgilendirme çalışmaları sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “Ahmet Akyollu Caddesi üzerinde yayalara dönük bilinçlendirme çalışmalarını icra ediyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında eş zamanlı yapılıyor. İnegöl hızlı büyüyen araç sayısıyla büyüyen bir şehir. Yaya yollarının kullanılması yayaların bu konuda bilinçlendirilmesi trafikteki sürücülerin bilinçlendirilmesi için bir çalışma yapılıyor. Güvenli sağlıklı huzurlu konforlu bir trafik için her iki tarafında kurallara riayet etmesi gerekiyor. Bugün burada bir çalışma yapılıyor. Bu konuda dikkatli davranan ilçe halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bu konuda herkes daha dikkatli olmalı. Toplumda ortak kurallar vardır bunları da zorunluluk olmaktan öte karşımızdaki insana saygı boyutunda değerlendirip yol ve geç mantığında değerlendirdiğimizde çok daha keyifli hale dönüşeceğini düşünüyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

KURALLARA UYULDUĞUNDA SORUN KALMAZ
Kurallara uyulduğunda sorun kalmayacağını belirten kaymakam Eren Arslan “7-13 Mayıs haftası bildiğiniz gibi ülkemizde trafik haftası olarak kutlanmakta. Biz gerek bayramlarda gerek diğer zamanlarda bu yolda hep birlikteyiz sloganı ile bakanlığımız sürekli denetimlerle şunu amaçlıyoruz. İnsanlarımızın ister sürücü ister yaya olarak trafikte sağlıkla seyahat etmelerini temin etmek. Bugün yayalarımız için “Yayalar için 5 adımda güvenli trafik” diye mottosunu oluşturduğumuz faaliyeti icra ediyoruz. Burada özellikle yayaların yaya geçitlerini kullanmaları ışıklara riayet etmeleri ve görünür olmaları sadece yola odaklanmalı konusunda halımıza broşürler dağıtıyoruz. Trafik bir kültürdür. Sürücüler ve yayalar herkes uyması kurala uyduğunda trafikte en ufak bir sorun yaşanmaz. Bilinçlendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugünde 81 il ve bütün ilçelerde icra ediliyor. Hafta boyunca trafikteki dikkati trafiğin hayatımızdaki önemi ile alakalı değişik faaliyetlerimiz olacak.”

Son Güncelleme: 07.05.2022 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<