banner359

Yaz Spor Okulu’nda Sertifika Töreni

09 Eylül 2016 Cuma 18:14 2016-09-09 18:19:56
Yaz Spor Okulu’nda Sertifika Töreni

 İnegöl Belediyespor bünyesinde bu yıl 8 branşta açılan yaz spor okulları tamamlandı. 2 dönem şeklinde yapılan yaz spor okullarını tamamlayan 569 sporcu sertifikasını düzenlenen törenle aldı.

İnegöl Belediyespor tarafından düzenlenen yaz spor okulları sona erdi. Bu yıl 8 branşta açılan spor okullarının sertifika töreni Belediye Spor Salonunda velilerin ve sporcuların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. İki dönemde eğitim alan 569 sporcu, sertifikalarını Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan aldı.

BİNLERCE YAVUZ METE’LER CANINI FEDA ETMEYE HAZIR
Sertifika töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çocukların mutlak suretle yaz kurslarına gönderilmesi gerektiğine dikkat çekti. Aktaş, “Bu çocuklar bizim geleceğimiz. Biliyorum ki bunlarla hesaplarınız hayalleriniz var. Ancak özellikle bunun gibi yaz kurslarına, kuran kurslarına, yaz etkinliklerine muhakkak suretle gönderin. Çocuklarımızın en acı günü böyle olsun. Bakın az önce şehit cenazesindeydik. O şehidimizin de bir annesi ve babası var. Henüz 26 yaşındaydı. Anne ve babasının onunla alakalı hayalleri vardı. Ama az önce toprağa verdik. Bir tane Yavuz Mete değil binlerce, milyonlarca Yavuz Meteler ay yıldızlı bayrağımız için memleketimizin bağımsızlığı için canını seve seve feda etmeye hazır” dedi.

11. YAZ SPOR OKULU SONA ERDİ
İnegöl Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gerektirdiği her alanda yer alarak hizmetleri ilçe halkı ile buluşturmaya devam ettiklerini de kaydeden Aktaş, “Belediye olarak alt yapıdan üst yapıya, sağlıktan spora, kültür sanattan eğitime ilçe halkının gereksinimi olan her faaliyet ve çalışmada var olmaya çalışıyoruz. Bu amaçla ‘Spor kenti İnegöl’ kimliğine değer katmak için şehrimizin dört bir tarafına Türkiye’nin birçok yerinde bulunmayan semt sahaları, spor salonları ve futbol sahaları kazandırıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana, spor konusunda önemli bir altyapısı ve hedefleri olan İnegöl’ü; modern tesislerle donatarak ve yeni spor sahaları açarak, İnegöl’ün spor alanında önemli bir merkez olması için uğraş vermekteyiz. Gençlerimizin, bedensel ve zihinsel gelişmesi, arkadaşlık duygularının oluşması, toplu yaşamanın ipuçlarını bulması bakımından önemli bulduğumuz spor faaliyetlerine şahsım ve belediye olarak her zaman katkı ve destek veriyoruz. Bu kapsamda belediyemiz tarafından 2009 yılında kurulan; İnegöl Belediyespor, bünyesinde barındırdığı 10 branşta 2000’e yaklaşan sporcusuyla kentte salon sporlarının gelişmesi noktasında çok ciddi mesafeler kat etti ve sporun sadece futboldan ibaret olmadığını gösterdi. Bu kapsamda sporun ilçe geneline yayılması ve özellikle salon sporlarına ilgi ve alakanın artması adına belediyespor bünyesinde çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Belediyespor’un ilçemize değer kattığını her geçen gün ortaya koyduğu faaliyet ve projeler ile daha yakinen görmekteyiz. Bu anlayışla belediyespor bünyesinde öğrencilerin yaz aylarında keyifli, eğlenceli ve fiziksel gelişimleri açısından verimli bir dönem geçirmelerini sağlamak amacıyla her yıl düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımız, ilçemizdeki öğrencilerin gelişimlerine ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak sağlamaya devam ediyor. Bu sene 11.sini düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımızın 2.dönemini de tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

8 BRANŞTA DÜZENLENDİ
Halktan gelen talepleri dikkate alarak bu yıl Yaz Spor Okulunu; Voleybol, Basketbol, Yüzme, Masa Tenisi, Kort Tenisi, Cimnastik, Taekwondo ve His (Herkes İçin Spor) olmak üzere toplam 8 branşta düzenlediklerini kaydeden Aktaş, “Ayrıca yaz spor okulu uygulamamızın yanında; ücretsiz olarak düzenlediğimiz; sabah sporu çalışmamızı önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de konusunda uzman Beden Eğitimi Öğretmen ve Antrenörler nezaretinde hafta içi her gün olmak üzere Kültür Park içinde 06.45–08.00 saatleri arasında gerçekleştirdik. Bu sene bir ilki daha gerçekleştirerek Yaz Spor Okulları kapsamında ilçemizdeki engelli bireylerin gelişimlerini daha iyi yapabilmeleri ve boş zamanlarını spor ile değerlendirebilmeleri için yaz spor kursu açtık. Ücretsiz bir şekilde yapılan kurslarda, herhangi bir yaş aralığı olmaksızın bedenen spor yapma imkanına sahip engelli bireylere masa tenisi ve voleybol branşlarında uzman hocalarımız eşliğinde hem eğitimler verildi hem de engelli bireylerimizin hoş ve eğlenceli bir vakit geçirmeleri sağlandı. Çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmelerine imkân sağlayan, onlara spor alışkanlığı kazandıran yaz spor okullarımız sağlıklı nesiller yetiştirmeyi hedeflemektedir. Çocuklarımıza yatırım geleceğimize yatırımdır. Düzenlemiş olduğumuz Yaz Spor Okulları çalışmalarımız ile ilçemizde yetenekli yavrularımıza daha düzenli ve programlı spor yapma imkânı sunarken, sporu ilçe geneline yayma hedefimizi de hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Yaz spor okullarımıza gelen öğrencilerimizden ilgili spor branşında yeteneklerini ön plana çıkaran ve bu spor branşında ilerleme kaydetmek isteyen çocuklarımızı kulüp çalışmalarına alarak lisans çıkartıp kulübümüzün lisanslı sporcusu yapıyoruz. Böylelikle Yaz Spor Okullarımız vesilesiyle kulübümüzün alt yapısına da sporcu kazandırmış oluyoruz. Yetenekli sporcularımız yaz, kış demeden düzenlenen müsabakalarda ilçemizi ve kulübümüzü temsil ediyor” diye konuştu.

BAYRAM SONRASI KIŞ SPOR OKULLARI BAŞLAYACAK
Başkan Aktaş, Yaz Spor Okullarına bu yıl toplamda 569 sporcu katıldığını da kaydederek şöyle devam etti: “Yaz spor okulumuza birinci ve ikinci dönemde voleybol branşına 101, basketbol branşına 115, masa tenisine 40, kort tenisine 38, yüzme branşına 150, jimnastik branşına 21, Taekwondo branşına 75 ve engelli yaz spor kursuna da 29 öğrenci katılarak toplamda 569 çocuğumuz bu hizmetten faydalanmıştır. Katılım gösteren tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum. Yaz Spor Okullarımız sona erdi ama okul dönemi boyunca devam edecek olan kış spor okullarımız da Kurban Bayramı sonrası itibarı ile hemen start alacak. İlgilenen öğrencilerimizin kayıtlar için yine Kültürpark içerisindeki Belediyespor Salonumuza müracaat edebileceklerini buradan ifade ediyor, bu vesile ile tüm sporsever öğrencilerimizi kış spor okullarına katılmaya davet ediyorum. Ben bu duygu ve düşüncelerle bugün sertifikalarını alan kursiyerlerimizi tekrar tebrik ediyor, sizlere okul hayatınızda başta olmak üzere tüm hayat boyu başarı ve sağlık diliyorum. Belediyespor’daki yönetici arkadaşlarıma, eğitim veren antrenörlerimize ve bize destek veren kurumlarımıza da teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından 569 sporcuya sertifikaları takdim edildi. Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son Güncelleme: 09.09.2016 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<