banner359

Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

10 Nisan 2019 Çarşamba 17:48
Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Yerel seçimlerin ardından ilk Belediye meclis toplantısı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz dönem 31 olan meclis üyesi sayısı bu dönemle birlikte 37’ye ulaştı. Yeniden Başkanlık görevine getirilen Alper Taban, mecliste grubu olan partilerin grup başkanlarına rozet taktı. 
MECLİSİN EN GENÇLERİ
37 üyenin bulunduğu meclisin en gençleri Burcu Keskin ve Hüseyin Çiğdem oldu.
İCRAAT ZAMANI
Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Göreve geldiğimizden gün bu yana şehrimizi için hizmetleri yapmaya çalıştık. Arzu ettiğimiz ekiple yeniden göreve başladık. Aramızda ilk defa siyasete giren, yıllardır siyaset yapan arkadaşlarımız var. Yenilen meclisimizin yeni yüzüyle tüm arkadaşlarımızla beraber kanuna nizama uygun bir şekilde çalışmalarımızı, hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Geçmişte 31 meclis üyemiz vardı bu dönemde nüfusumuz arttığı için 37 meclis üyemizle bu çalışmaları sürdüreceğiz. Artık siyaseti konuşmak yerine icraatları konuşacağımız meclisimiz de icraat zamanı. Meclis toplantımız canlı olarak yayınlanmakta. “ dedi.
BAŞKAN VEKİLİ KARA OLDU
Toplantı meclis başkan vekilleri ve katip üye seçimleriyle başladı. Kapalı zarf usulü yapılan seçimde Meclis Başkan vekilliğine Ahmet Kara seçildi. İkinci başkan vekilliğine ise Turgay Yel seçildi. Katip üyeliklere ise Burcu Keskin ve Selim Emre Aydın seçildi. 
ENCÜMEN ÜYELERİ
Belediye Encümen üyeliklerine AK Partili üyeler Ahmet Kara, Erdal Akkaya ve Merve Haraslı seçildi.
İHTİSAS KOMİSYONLARI
Söz alarak, komisyonlara azınlıktaki partilerden üyelerin alınmadığını tepki gösteren İYİ Parti Üyesi İsmail Karaman, “Eğer bizi komisyonlara almayacaksanız bizde başka yollarla haklarımızı aracağız.” Dedi.
Plan bütçe komisyonuna; Abdullah Akşeker, Kemal Kaya, Eyüp Beyhan, Serpil Şahin, Ayhan Dülger(MHP).
İmar ve bayındırlık komisyonu üyeliklerine Turgay Yel, Ahmet Kara, Muhammet Ergün, Hüseyin Çiğdem, Önder Özer Erdoğmuş(MHP)
Çevre Sağlık komisyonu üyeliklerine Merve Haraslı, Cemal Aktürk, Burcu kesin, Mehmet Aydın, Ömer Çakır (MHP)
Kültür ve Sanat Komisyonu üyeliklerine Esra Leblebici, Mürsel Avaşar, Selim Emre Aydın Recai Baygın, Ergün İlçin(MHP)
Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeliklerine Selahattin Külcü, ihsan Alper Alaaddinoğlu, Ayhan Güleç, Mahmut Özkan, Sedat Eceryıldız (MHP)
BURSA’YA 3 İSİM
Bursa Belediyeler Birliği üyeliklerine Belediye Başkanı Alper Taban’ın yanı sıra; Rıdvan Kocaağa, Serpil Şahin, Mürsel Avaşar seçildi. Türk Dünyası Belediyeler Birliğine ise katılım sağlanmaması konusu oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<