Yeniden ekmek teknesine kavuştu

19 Mayıs 2021 Çarşamba 17:01 2021-05-19 17:36:37
Yeniden ekmek teknesine kavuştu

Bursa’da 2012 yılında 2 bin 23 metre uzunluğunda kol böreği yaparak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren börek ustası Hasan Acar, hırsızlar tarafından börek arabası çalınan Habib Polat'a börek tezgahı aracı hediye etti. Çocuk yaşında kendisinin de börek aracının çalındığını belirten Acar, "Bende böyle bir hüzünlü zaman yaşamıştım" dedi.
Sokaklarda seyyar arabası ile börek satan Habib Polat'ın arabası 8 Mayıs tarihinde Orhaniye Mahallesi Çinili camii bölgesinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi yada kişiler tarafından çalındı. Polat, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak destek istedi. 
Haberleri okuyan Guinness Rekorlar Kitabı’na giren börek ustası Hasan Acar, Habib Polat'ın imdadına yetişti. Acar, satın aldığı börek tezgahını börek doldurarak Polat'a hediye etti. Polat, börek arabasındaki börekleri vatandaşlara dağıttı. 
Mutluluk yaşayan Habib Polat, "Sabah 5'te buradan geçerken arkadaşın herhalde ihtiyacı varmış bana ait olan ekmek teknemi alarak kaçmış. İsteseydi biz ona daha güzelini verirdik. Başka aracım yoktu ustam sağolsun sesimizi duymuş ve bana yeni araç getirdi. Allah iyi insanların sayısını artırsınki kimse mağdur kalmasın." dedi. 
Börek aracı hediye eden Börekçi Hasan Acar ise," Biz kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Börekçinin halinden börekçi anlar. Benim de çocukluğum da böyle bir ekmek teknem vardı. Onu da aynı şekilde çalmışlardı. Bende böyle bir hüzünlü zaman yaşamıştım ve birileri bana yeni bir araç hediye etmişti. Bayramın 1. günü ben bu haberi duydum ve gerçekten çok üzüldüm. Bunun üzerine İnegöl'de yaşayan Habib amcamıza börek arabası hediye etmek istedim. Sağ olsun kendisi de bu teklifimi kabul etti. Hayrımıza vesile oldu. Biraz da börek getirdik. Vatandaşlara ikram etmek istedik. Hayırlı işlerde teşvik vardır düşüncesiyle bunu duyurmak istedik." dedi.

banner380

Son Güncelleme: 19.05.2021 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nihat dursum 2021-05-19 17:29:32

Allah hatırını kabul etsin inşAllah

banner366

<