banner359

Yetimlerin Yüzü Güldü

30 Aralık 2016 Cuma 15:39 2016-12-30 15:41:34
Yetimlerin Yüzü Güldü
 İnegöl İHH, İnegöl´de yaşayan 107 yetime bot, mont, kazak, ayakkabı gibi kışlık kıyafet alarak yetimlerin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

İnegöl İHH Yetim Birimi sorumlusu Yasin Çevik, “Geçen yıl Ramazan Bayramı öncesi 120 yetim kardeşimizi sevindirmek için bayramlık kıyafet almıştık. Havaların soğuması ile bu sefer 107 yetim kardeşimize bot, mont, kazak ve diğer ihtiyaçlardan oluşan kışlık set alarak bu kardeşlerimizin ihtiyacını karşıladık. Bu anlamda sponsor olan hayırsever işadamlarıma teşekkür ediyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin” dedi.

107 YETİME KIŞLIK

Yasin Çevik, “İHH İnsani Yardım Vakfı bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın neresinde olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, tabii afet ve benzeri sebeplerle mağdur olmuş, yaralanmış, sakat kalmış, aç veya açıkta kalmış, zulme uğramış bütün insanlara gerekli insani yardımı ulaştırmak ve bu insanların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmesini önlemek için tüm girişimleri yapmak üzere kurulmuştur. Beş kıtada 135 ülke ve bölgeye ulaşan İHH çalışmalarını yürütürken, Türkiye´de ve çalışma yaptığı bütün ülke ve bölgelerde yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik duygusunun gelişmesini öncelemekte ve buna yönelik sosyal ve kültürel projeler gerçekleştirmektedir. İHH, misyonunu gerçekleştirirken tüm dünyada öncelik sırasına göre; savaş ve savaşın etkisinin sürdüğü ülke ve bölgelerde doğal afetlerin vurduğu coğrafyalarda yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı ülke ve bölgelerde faaliyet yürütmektedir. Dünya, insanlık için arzu edilen iyilik ikliminin bir hayli uzağında olduğu görülmektedir. Devletlerin yetim ve kimsesiz çocuklarla ilgili ortaya koyduğu sosyal politikalar maalesef mevcut ihtiyaca cevap verememektedir. Dünyada resmî rakamlara göre 200 milyondan fazla yetim var. Tahminlere göre bu sayı 400 milyonu buluyor” dedi.

HER 24 SAATTE 6 BİN ÇOCUK ORGAN MAFYALARI TARAFINDAN KAÇIRILIYOR

100 milyon yetimin herhangi bir koruma altında olmadan sokaklarda yaşadığını, her 24 saatte 6 bin çocuğun organ mafyaları tarafından kaçırıldığını belirten İnegöl İHH Yetim Birimi sorumlusu Yasin Çevik, “Yılda 2,5 milyon çocuk satılıyor. 300 bin çocuk savaşmaya zorlanıyor. İnsan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları, misyoner kuruluşlar ve yoksulluk gibi tehlikelerin hedefi durumunda olan bu çocukların sorumluluğu bütün insanlığa aittir. İHH, bütün insanlığa emanet olan çocukların geleceği için etkili, planlı ve programlı bir faaliyet takvimi yürütmenin gerekliliğinden yola çıkarak yetim destek çalışmalarını yapmaktadır. 135 ülke ve bölgede 800 bini aşkın yetime dönemsel destek, 55 ülke ve bölgede 90 bini aşkın yetime düzenli destek sağlamaktadır. 11 ülkede 32 yetimhanede 2 bin 100´ün üzerinde yetime sahip çıkmaktadır. İnegöl olarak da 600 civarında yetime bakmaktayız. Dinimizde yetimlere çok büyük bir önem vermektedir. Kur´an-ı Kerimde ama direk ama dolaylı olarak 23 ayetin yetimlerden bahsediliyor. Bu konuda peygamberimizin de çok sayıda hadisi şerifi mevcuttur. Mesela şuan Suriye bölgesinde 600 bin yetim mevcuttur. Eğer biz bu yetimlere sahip çıkmazsak bunları himaye etmezsek, başkaları sahip çıkacaktır. Bu yetim çocuklar sahipsiz oldukları için bölgede organ mafyaları, dilenci mafyaları, fuhuş mafyaları ve misyoner örgütler bu çocukların peşindedir” dedi.

Çevik, “Bir yetimin aylık maliyeti 100 TL´dir. Bir yetime bende sahip olmak istiyorum diyenler için derneğimizin yeri İnegöl Belediyesinin arkasındadır. Detaylı bilgi için İnegöl İHH 0224.715 9944 veya 0506 156 5344 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler” dedi. 


Son Güncelleme: 30.12.2016 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<