Yıkım Ertelendi

10 Ağustos 2017 Perşembe 13:38 2017-08-10 13:39:39
Yıkım Ertelendi

Suyolu Camii bahçesinde cami derneği tarafından kaçak yapılan yeni şadırvan, çay bahçesinin yıkımını cemaat önledi. Yıkım, cemaatin yoğun tepkisi sonucunda ertelendi.
İnegöl´ün tarihi mekanlarından Suyolu Camii bahçesindeki, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan şadırvanın yıkılarak, yerine çay bahçesi yapılmasına hayırsever yakınları tepki göstermişti. Yıkılmayan şadırvanın yanına yapılan çay bahçesi ve şadırvanın ruhsatsız olduğu yönüyle alakalı hayırseverin oğlu yine belediyeye şikayette bulundu.
İshakpaşa Cami şadırvanının bir örneği hayırsever Mustafa Ünsal tarafından 1960 yılında Suyolu Cami bahçesine yaptırıldı. Bu tarihi şadırvanın yıkılarak yerine çay bahçesi yapılmasına merhum hayırseverin oğlu Metin Ünsal 2016 yılında bu durumu tepki göstermişti.
YIKIMA GELDİLER AMA
Belediye Zabıta Ve Fen İşleri ekipleri, hayırseverin oğlundan gelen şikayet üzerine yine camiye gittiler. Ruhsatsız yapılan yeni şadırvan ve çay bahçesinin yıkımı için fen işleri iş makineleri getirildi.
Emniyet ekiplerinin de destek verdiği çalışmalar sırasında cemaat etten duvar olarak direndi. Kalabalık cemaatin direnmesi sonucunda Zabıta ekipleri yıkımı erteledi. Zabıta ekipleri, cemaatten imza alarak yıkımı ileri bir tarihe erteledi. Suyolu Cami Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Yönetimi Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanına giderek görüşme yaptılar. Derneğin, kaçak yapılarla alakalı ruhsatlandırma çalışması yapacağı öğrenildi.
Olayı anlatan Suyolu Cami Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nursi Yaprak, “Şadırvan ve çay bahçesinin ruhsat alınmadığı için yıkıma geldiler. 2016 yılında da yıkım ertelenmişti. Yıkım için verilen 1 sene sona erdi bu gün. Yıkım için geldiler. Cemaat olarak bu duruma tepki gösterdik. Dernek yönetimimiz ruhsat için belediyeye gitti. Eski şadırvandaki su kirleniyordu, millet pis suda abdest alıyordu. Bizde yeni bir şadırvan ile çay bahçesi yaptık. Bunların hepsi cemaatimizin rahat etmesi içindi. Cemaat olarak şadırvan ve çay bahçesinin yıkılmasını istemiyoruz. Cemaatten toplanan paralarla hizmet yapıldı. Cemaat bundan çok memnun. Yıkılırsa bütün harcanan paralar boşa gidecek.” Dedi. 

Son Güncelleme: 10.08.2017 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<