Yıkım Kararı Alındı!

07 Ocak 2016 Perşembe 15:31 2016-01-07 15:36:33
Yıkım Kararı Alındı!
 2016 yılının ilki olan İnegöl Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
40 gündem ve 6 takrir olmak üzere 46 madde görüşüldü.

Belediye Başkanı Alinur Akta´ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısına Posof Belediye Başkanı Cahit Ilgar´da katıldı.

Meclis toplantısındaki maddelerin görüşülmeden önce bir konuşma yapan Posof Belediye Başkanı Cahit Ilgar, “Posof ve İnegöl birbirine çok yakındır. Ciddi manada sayı teşkil eden vatandaşımız burada ikamet ediyor. Bundan dolayı İnegöl´e yakınlığımız uzun yıllardır sürüyor. İnegöl Belediyemizi 3´üncü kez ziyaret ediyoruz. Başkanımız bizi Meclise davet etti. Posof Türkiye´nin diğer bir ucunda ama buradaki kardeşlerimizi görmek bizi son derece onurlandırıyor. Seçimlerden sonra kardeş belediyecilik geleneği Türkiye´nin birçok bölgesinde görülürken bizim için de kardeş olabileceğimiz belediyelerden biri İnegöl Belediyesi´ydi. Kâğıt üzerinde yapmış olduğumuz kardeşlikten öte bir kardeşlik ruhumuz vardı ve bunu taçlandırdık. Bu süre içerisinde İnegöl Belediyemizin sizlerin onayı ve katkısıyla Posof Belediyesine 2 adet iş makinesi hediyesi oldu. Kardeşlik hukukunda maddi alışverişler değil manevi alışverişler de önemlidir. Geçen yaz Belediye Başkanımız bizleri ziyaret etmişlerdir ve bizleri son derece memnun bıraktılar. Bu gidiş gelişlerin 2 ilçe arasındaki samimiyet ve dostluğu daha da güçlendireceğine inanıyoruz. İnşallah daha başarılı adımlar atarız. İnegöl´de konuşacak çok şeyimiz var. Süreç içerisinde çok daha şeyler konuşacağız. Toplantınız hayırlara vesile olsun. Burada olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Ilgar, konuşmasının ardından Başkan Aktaş ve meclis üyeleri ile selamlaşarak ilçedeki diğer ziyaretleri için meclisten ayrıldı.

Gündemde İmar Komisyonuna havale edilecek olan 17 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 2 adet İmar ve Şehircilik Müdürlüğü takrir maddesi de oy birliği ile komisyona havale edildi.

YEŞİL ALANLARA İHTİYAÇ VAR

Gündemin 29. Maddesinde yer alan Eski Belediye Kültür Sarayı´nın yıkılması konusunda söz alan MHP´li Belediye Meclis Üyesi Hakan Ergül, “İlçemizde boş alanların çok az olduğunu biliyoruz. Kişi başına düşen metrekare yeşil alan çok az. Meydan, otopark çok az. Son zamanlarda şehir içerisinde çok yanlış yapılaşmalar yaptık. Otoparkın, AVM´nin yapılması İnegöl´de son kalmış meydanları doldurdu. Şimdi bize meydan lazım, bina yıkacağız. Güzel bir meydan oluşacak. Buradaki projenin sonunu bilmiyoruz. Acaba yeni bina mı yapılacak, meydan mı bırakılacak, meydanın yanında bir yapı olacak mı bununla ilgili bir bilgilendirme istiyoruz. Buradaki kiracıların mağdur edilmemesi gerekiyor. Eğer yeni bir bina yapılacaksa öncelik onlara tanınacak mı?” dedi.

YIKILIYOR

Başkan Alinur Aktaş ise, “Yapılan işlere yanlış demek sizin kanaatiniz, bu kararı bir önceki meclis aldı ve uyguladı. Şehirde herkes boş ve yeşil alanlardan bahseder ama 50 bin küsur motorlu araç var. Dolayısıyla otopark gerekiyor ve çalışması yapıldı. İnegöl´ün hızlı büyümesine paralel olarak merkezin bir noktada yoğunlaşmasından kaynaklanan ciddi bir tıkanıklık var. Kültür sarayını vakti zamanında yapanlara teşekkür ediyoruz. Bu bir süredir konuştuğumuz bir konuydu ve bir süreç yaşadık. Seçim vesaire demeden yer sahiplerine tebligat yaptık ve kiralarını kestik. Burayı boşaltıp, yıkarak Belediye Ek Hizmet Binasına eklenmiş binaları da yıkmak istediğimizi, yer altında bir otopark ve üzerinde meydan yapmak istediğimizi ifade etmiştik. Bu mülk belediyenin. Tarih bizim yaptıklarımızı sorgulayıp yargılayacak. Bu noktada kiracılar uygun bedellerle oturuyorlar. İnşallah iş yapıp para kazanmışlardır. 2 sene önceden gerekli tebligatlar yapılarak 7-8 ay önce de kendilerinden terk edeceklerine dair noter tasdikli belge alındı. Bütün bu çıkışlar son dakikaya kadar gecikmiştir, beklenti olmuştur. Burada yeni bir bina yapılmayacağı için yeni bir yer vermemiz mümkün değildir. Yapılan görüşmelerde de bunları ifade ettik. Biz sadece çarşıda yayalaştırma yaparak yoğunluğu azaltmak istiyoruz. Binanın durumunu görüyoruz, sıkıntılı bir bina. 28-30 yıllık bir geçmişi var. Dolu dolu kullanılmış. Kültür Sanat Kongre vaadimiz buradaki ihtiyacı giderecek. Otopark, lavabolar ve meydan olmak kaydıyla bir projelendirme yaptık ve uygulamasına geçmek istiyoruz. Binayı yıkmak da ciddi bir iş. Üst taraftan itibaren sökümüne başlandı. 2 sene gibi bir zaman verdik, kimsenin işi gücüyle ilgili derdimiz olmaz. Bazı arkadaşlarımız tedbirlerini alarak farklı mekânlar tuttular ama bazı arkadaşlarımızda kıpırtı yok. Hava durumunu da göz önüne alarak birkaç ay içerisinde yıkımı bitirmek istiyoruz. Böyle yüksek bir binayı insan sirkülasyonunun yoğun olduğu bir bölgede yapmak zor olacak. Çardak Cami çevresinde yaptığımız yıkıntıları da hep yaşadık. Alışık olduğumuz sahneler. Gerekli katkıları yaptığımızı düşünüyoruz. Arkadaşlarımıza muvaffakiyetler, kolaylıklar diliyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından yıkım için oy birliği sağlandı.




Son Güncelleme: 07.01.2016 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<