banner359

Yürüme engelli avukat, 25 yıldır davalara bakıyor

03 Aralık 2019 Salı 11:55
Yürüme engelli avukat, 25 yıldır davalara bakıyor

İnegöl de geçirdiği trafik kazasında tekerlekli sandalyeye mahkum olan Avukat Semih Özsaraç, 25 yıldan bu yana engelsiz şekilde avukatlık mesleğini sürdürüyor.

60 yaşındaki Avukat Semih Özsaraç, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1983 yılından mezun olup stajyer avukatlık yaptığı sırada davaya giderken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanarak bacaklarının hareket kabiliyetini kaybetti. 10 yıl süren tedavinin ardından Özsaraç, 1994 yılında ilk davasına girerken, adliye binasının engellilere uygun olmadığı için duruşmalara katılmakta zorluk çekti. Yeni yapılan İnegöl Adliyesiyle beraber 10 yıldan bu yana tekerlekli sandalyesiyle duruşma salonlarına kolaylıkla katılan Özsaraç, 25 yıllık meslek hayatında binlerce davaya katıldığını söyledi. Engelli bireylere tavsiyelerde bulunan Özsaraç, her bireyin bir engelli adayı olduğunu belirterek, her ne olursa olsun hedeflerin yakalanabileceğinin altını çizdi.

Hayatını anlatan Avukat Semih Özsaraç, “Ankara Hukuk fakültesini bitirdikten az bir süre sonra kaza geçirdim. Kaza sonucunda ayaklarım kabiliyetini kaybetti. 10 yıl boyunca tedavi sürecim oldu. 1994 yılında stajımı yaparak yeniden mesleğime başladım. Hayatın devam ettiğini kavradıktan sonra bununla yaşamayı öğrendim. Ailemin ve çevremin destekleriyle hayata bağlandım. Mesleğime sarıldım. O dönemde bu meslek zorluydu. Adliye sarayına girmek zorunda kalmıştım. Adalet sarayının daha uygun şartlarda olmasıyla böylece mesleğimi hızlı bir şekilde devam ettirmeye başladım.” Dedi. 

İnegöl’de engel görmediğini belirten Özsaraç, “Bir çok sosyal aktiviteye katılıyorum. Seçimlerde Milletvekili adayı da oldum. Spor kulüplerinde çalıştım. Engellilik, sosyal yaşamı devam ettirmemi engel olmuyor; eğer çaba gösterilirse. İhtiyaçlarımı rahatlıkla sağlıyorum. Benim en yakın destekçim elektrikli arabam. Arabasız hiçbir yere gidemem. Aracımla giremediğim yerlere asla zorlayarak girmem, o yerlere gitmeyerek boykot ederim.” diye konuştu.

Özsaraç, “3 Aralık Engeliler gününde bizlerin de zor durumda kalmamamız için toplumun bu konuda destek vermesiyle bir çok engeli aşabiliriz. Devletin de bu konuda hassas olduğu açık. Bir çok konuda önümüz açılıyor. Öncelikle insanın engelli de olsa bir mesleğinin olması ve bu mesleği yapacak ortamın bulunması önemli. Bunlarda toplumun ve devletin çalışmalarıyla yapılabilecek işler. Yardımlaşma duygusuyla zorlukları aşabiliriz.” İfadelerini kullandı.

Boşanmak isterken eziyet çeken, dayak yiyen kadınlar üzerinde çok çalışma yaptığını belirten Özsaraç, “Bir yerde onları da engelli olarak görüyorum ve birbirimize yardım etmemiz gerektiğini söylüyorum. Bir çok davayı da kadınlar lehine kazanmış bulunmaktayız. Onların yaşamlarını daha mutlu hale getirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<