banner359

Ekmeğini Taştan Kazanıyor

Taşlı kahve ve su değirmenlerini taşlayan Mustafa Özel, il il dolaşıp ekmek parası kazanıyor.Türkiye’de sadece bir elin parmakları kadar su değirmeni ve kahve değirmeni taşlarını taşlayan usta kaldığını belirten İzmirli Mustafa Özel,...

29 Eylül 2014 Pazartesi 11:54
Ekmeğini Taştan Kazanıyor
Taşlı kahve ve su değirmenlerini taşlayan Mustafa Özel, il il dolaşıp ekmek parası kazanıyor.
Türkiye’de sadece bir elin parmakları kadar su değirmeni ve kahve değirmeni taşlarını taşlayan usta kaldığını belirten İzmirli Mustafa Özel, Kütahya’dan başladığı taşlama işinde Trakya ile İstanbul dahil Batı Anadolu’yu dolaştığını söyledi. Özel, iyi taşlanmış taş değirmenlerin asla buğday ve kahveyi öğütürken yakmadığını söyledi.
İzmir’in Ulucak Mahallesi’ndeki Garanti Değirmenleri Makine Sanayi ve Ticaret Şirketi sahibi ve değirmen taşları ustası Mustafa Umsu’nun yanında yetişen Özel, 1978 yılından bu yana Türkiye’nin her tarafına davet edilip mesleğini yaptığını anlattı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<