banner359

Gazze’ye Yürüyen Aile Reyhanlı’da

İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla Kayseri’den Gazze’ye yürüyüş başlatan Tokluman ailesi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.Eşi Fatma, çocukları Talha (19), Harun (20) ve Zeynep (18) ile 22 Temmuz’da Kayseri’den...

31 Temmuz 2014 Perşembe 17:24
Gazze’ye Yürüyen Aile Reyhanlı’da
İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla Kayseri’den Gazze’ye yürüyüş başlatan Tokluman ailesi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine ulaştı.
Eşi Fatma, çocukları Talha (19), Harun (20) ve Zeynep (18) ile 22 Temmuz’da Kayseri’den Gazze’ye yürüyüş başlatan Ali Tokluman, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine geldi. Tokluman ailesine Reyhanlı ilçesine gelirken kendilerine destek veren 28 kişilik bir grup eşlik etti. Tokluman ailesini Reyhanlı’da sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, vatandaşlar ve İHH yönetimi karşıladı. Öğretmenevine geçen grup burada basın toplantısı düzenledi.
Yorucu ve meşakkatli bir seyahatten sonra Reyhanlı’da olduklarını belirten Ali Tokluman, yolculuğa başladıkları günden bu yana 9 günü geride bıraktıklarını, seyahat sırasında geçtikleri beldelerden samimiyet ve heyecanla kendilerine katılanlar olduğunu anlattı. Ali Tokluman, "Ailemiz 5 kişiydi. Şu an 28 kişiye ulaşmış durumdayız. Onları da ailemden görüyorum. Aslında geride bıraktığım Türkiye sınırları içerisinde kalan tüm vatandaşları benim ailemden görüyorum. 9 gün içerisinde insanların sosyal medyadan bizi takip eden insanların bütün kalbi duygularıyla bizimle beraber olduklarını ama bizim bu çıkışımız herhangi vakıf veya derneğin olmayıp tamamen bir anda gelişen bir kararla ortaya çıktığımız için insanların bizimle yürümesini sağlayamadık. Ama ben inanıyorum ki bu yürüyüşümüz Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde olan kendisini gerçekten azıcık da olsa insan hisseden Müslim, gayrimüslim kim olursa olsun tüm insanların duygularının bizimle beraber olduğu kanaatindeyim. Şimdi Reyhanlı’dayız geçmiş olduğumuz ilçe ve beldelerin İdari mülki amirlerin ve vatandaşların sıcak ilgileriyle karşılaştık. Reyhanlı’daki idari ve mülki amirlerimize, yol güzargahında can ve mal emniyetini sağlayan emniyet mensuplarına teşekkür ediyoruz. Birilerinin insanları katlettiği beldeye gidip kötü insanlara artık öldürmeyi durdurun diyeceğiz. Eğer ısrarcı olurlarsa ’bizi de öldürün biz de Gazze’liyiz’ diye öldürmelerini isteyeceğiz. Eğer hızlarını alamazlarsa kendini insan hisseden herkesi öldürsünler insanlardan kurtulsunlar. Onlar dünya ya sahip olsunlar belki tatmin olurlar" dedi.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Ali Tokluman’ın 6 yaşındaki yeğeni Meryem Tokluman ise gözyaşlarına hakim olamayarak "Oradaki kardeşlerim ölüyorlar. Onlar için çok üzülüyorum o yüzden bu yürüyüşe katıldım" diye konuştu.
Bugün Reyhanlı’da dinlenecek olan grup yarın Cilvegözü Sınır Kapısı’na geçip çıkış için gereken müracaatlarını yapacaklar. Eğer geçişlerine izin verilmezse ilçe merkezinde çadır kurarak seslerini duyurmaya devam edecekler.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<