banner359

O Hastaneden "uyuz" Açıklaması

Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Kliniğinde uyuz nedeniyle karantina uygulaması yapıldığı yönündeki haberler, hastane yönetimi tarafından yalanlandı.Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma...

10 Eylül 2014 Çarşamba 14:49
O Hastaneden
Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Kliniğinde uyuz nedeniyle karantina uygulaması yapıldığı yönündeki haberler, hastane yönetimi tarafından yalanlandı.
Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimi, medyada yer alan haberler üzerine bir basın toplantısı düzenleyerek, yaşanan konu ile ilgili bilgi verdi. Toplantıya Hastane yöneticisi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş, Hastane Başhekimi Lütfullah Orhan, Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmeddin Akden ve bazı doktorlar katıldı.
Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş, medyada yer alan haberleri hatırlatarak, “Bir kere bu haberin tamamen çarpıtma olduğunu sizlere özellikle söylemek istiyorum. Bahsi geçen klinik acil ünitemizin acile gelen dahili hastalıklarına hizmet eden bir bölüm. Aynı zamanda bunun arka tarafta da bir yoğun bakımı mevcut. Burada çalışan 7 kişide kaşıntı nedeniyle doktora başvurduklarında uyuz hastalığı tespit edildi. Ama bu klinikte çalışanlarda. Ve bu çalışanların 3’ü de aynı evde kalan hemşire arkadaşımız. Klinikte kalan hiçbir hastamızda uyuz hastalığı bulaşmış değil. Özellikle altını çizmek istiyorum. O serviste yatan hiçbir hastamızda uyuz hastalığı tespit edilmedi” dedi.

"ÖYLE BİR TANI YOK"
Basında yer alan servisin karantina alındığı yönündeki haberler üzerine Odabaş, yeni yapılan bina nedeniyle zaten bir taşınmanın söz konusu olduğunu ve bunun uyuz hastalığı ile ilgilisinin olmadığını söyledi.
Başhekim Doç Dr. Lütfullah Orhan, hastane çalışanları ile ilgili bilgi verdi. Orhan, “Bizim için rutin bir gün. Hizmetlerimiz de herhangi bir aksama yok. Hastalarımızın herhangi birinde böyle bir tanı yok. Kliniğimizin kapatılması da herhangi bir şekilde söz konusu değil. Yeni açtığımızı ünitemize taşınma ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu haberler üzerine yanlış anlamayı önlemek için talimat verdim. Herhangi bir sorun olmadığı için bu servise hasta almaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmeddin Akden, uyuz hastalığı ile ilgili bilgi verdi. Akden, uyuz hastalığının bir enfeksiyon hastalığı olmadığını belirterek, ilaçla bir günde tedavisinin mümkün olduğunu dile getirdi.
Yöneticiler daha sonra karantinaya alındığı iddia edilen Dahiliye Kliniği’ne basın mensuplarını gezdirdi. Yöneticiler kliniğin yeni yapılan binaya taşınma işleminin 15 gün önce başladığını söyledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<