banner359

Tam Bin 284 Kişi Kurtarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 35 plajda hizmet veren cankurtaran ekipleri, Ramazan Bayramı boyunca bin 284 kişiyi boğulmaktan kurtardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluların temiz, nezih ve güvenli ortamlarda deniz...

02 Ağustos 2014 Cumartesi 12:00
Tam Bin 284 Kişi Kurtarıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 35 plajda hizmet veren cankurtaran ekipleri, Ramazan Bayramı boyunca bin 284 kişiyi boğulmaktan kurtardı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluların temiz, nezih ve güvenli ortamlarda deniz keyfi yaşamaları için plajlarda hizmet vermeye devam ediyor. İtfaiye Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 45 bin 500 metre uzunluğundaki 35 plajda 421 cankurtaran ile boğulma vakalarına karşı önlem alıyor. Toplam 177 gözetleme kulesinde denize giren vatandaşların güvenliği için çalışan cankurtaranlar, 31 Jet-Ski, 7 Kurtarma Botu, 13 ATV aracı ile sahillerde devriye gezerek tehlike arz edecek durumlara karşı müdahalede bulunuyor.

SON 10 YILDA 26 BİN 220 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI
2004-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin cankurtaran hizmeti verdiği plajlarda boğulma tehlikesi geçiren 26 bin 220 kişi cankurtaran ekipleri tarafından kurtarıldı. Son 3 ayda tehlike yaşayan 3 bin 258 kişiye cankurtaran ekipleri müdahale etti. İstanbulluların tatili fırsat bilerek plajlara yoğun ilgi gösterdiği 3 günlük Ramazan Bayramı süresince ise bin 284 vatandaş boğulmaktan kurtarıldı, bir vatandaş ise hayatını kaybetti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet verdiği 35 plajda kurallar ve tehlike arz edebilecek durumlara karşı uyarı levhaları bulunuyor. Plajlarda denize girilebilecek güvenli bölgeler bariyerler ile çevrilerek vatandaşların güvenli bölgelerde denize girmesi sağlanıyor. Ayrıca belirlenen güvenli alanlar dışına çıkan vatandaşlar, megafon vasıtası ile devamlı uyarılıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin başarıyla yürüttüğü cankurtaranlık hizmeti Türkiye’ye örnek oldu. Birçok il ve ilçe bünyesinde cankurtaran birimleri oluşturarak plajlarda hizmet vermeye başladı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<