banner359

Tamirciye Elveda

Gelişen teknoloji ve değişen alışkanlıklarla birlikte bazı meslekler de giderek tarihe karışıyor. Bunlardan birisi de ayakkabı tamirciliği. Mehmet Evlice Mersin’de bir ayakkabı tamircisi. Makine üretiminin insan emeğini aldığı günümüzde...

06 Ağustos 2014 Çarşamba 12:09
Tamirciye Elveda
Gelişen teknoloji ve değişen alışkanlıklarla birlikte bazı meslekler de giderek tarihe karışıyor. Bunlardan birisi de ayakkabı tamirciliği.

Mehmet Evlice Mersin’de bir ayakkabı tamircisi. Makine üretiminin insan emeğini aldığı günümüzde mesleğini kaybetmekten endişeli. Evlice ayakkabı tamirciliğinin unutulan meslekler arasına girdiğini vurgulayarak çırak bulmakta zorlandıklarını dile getiriyor.

Evlice, Çin malı ayakkabıların çok sağlıksız, İnsan ucuz ayakkabılara yönelerek hem sağlığını tehlikeye atıyor, hem de bir sektörün yok olmasına neden oluyor. Ayakkabı tamirciliği yok olmak üzere. Biz ayakkabı tamirciliği mesleğinin son temsilcileriyiz. Bizden sonra kimse ayakkabı tamircisi aramasın. Bizden sonra bu dükkânlar müze olarak kullanılacaktır. Geriye dönüp baktığım zaman hüzünleniyorum. Bizi arayacaklar ama iş işten geçmiş olacak” dedi.

10 liraya ayakkabı alan birinin, 5 liraya tamir ettirmediğini söyleyen Mehmet Evlice, ekonomiye yaptıkları katkının gözardı edildiğinden yakındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<