banner359

Uzmanlardan "tatil" Uyarısı

Yaz tatili denince akıllara ilk olarak deniz, havuz ve güneş geliyor. Ancak uzun süre güneşlenmek, cilt lekelerine, cilt yanıklarına ve çillere hatta cilt kırışıklıklarına neden olabiliyor.Güneşin olumsuz etkilerinden korunmak için bir takım...

11 Ağustos 2014 Pazartesi 10:55
Uzmanlardan
Yaz tatili denince akıllara ilk olarak deniz, havuz ve güneş geliyor. Ancak uzun süre güneşlenmek, cilt lekelerine, cilt yanıklarına ve çillere hatta cilt kırışıklıklarına neden olabiliyor.
Güneşin olumsuz etkilerinden korunmak için bir takım önlemler alınması gerektiğini belirten Özel Medline Aydın Hastanesi’nden Uzm. Dr. Nurşen Durukan, “Cilt bakımı her mevsimde farklılık göstermelidir. Yaz ayları özellikle güneşin etkilerinin bulunduğu özel bir dönemdir. Uzun süreli aşırı güneşlenme, cilt üzerinde önemli problemlere yol açabilir. Cildin erken yaşlanması, kuruması, cilt lekeleri, damarlanma artışı ve cilt tümörü oluşumunu kolaylaştırma en önemli problemlerdir. Bu nedenle yaz ayları boyunca yapılması gereken en önemli bakım bir güneş koruyucu ürün kullanmaktır” dedi.
Güneş ışınlarından sağlıklı bir şekilde yararlanabilmek için önerilerde bulunan Dr. Durukan, “Güneş ışınlarının en zararlı olduğu saatlerde saat 10 ile 16 arası güneşe çıkmamaya özen gösterin.

DUŞ ALIN
Deniz veya havuza girdikten sonra mutlaka normal suyla duş alın. Havuz veya deniz suyu cildinizde lekelerin oluşmasına neden olabilir. Güneş koruyucu kremlerinizi sadece deniz kenarında değil, açık havada geçirilen tüm zamanlarda sürün. Güneş koruyucu kreminizi 2 saatte bir tekrar sürün
Gün bitiminden sonra tekrar duş alın. Hem yüzünüze hem de vücudunuza nemlendirici sürerek güneşten azalan nemi yeniden geri kazandırın. Yaz mevsiminde vücudumuzun suya daha fazla ihtiyacı vardır. Terle kaybettiğimiz suyu bol sıvı tüketerek geri kazanın. Güneşe çıkmadan önce mutlaka şapka kullanın ve güneş gözlüğü takın”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<