banner359

Bursa’da “Yazma Eserler Çalıştayı”

Kültürümüzün en büyük hazinelerinden olan yazma eserler Bursa’da ele alındı.Uludağ Üniversitesi, İnebey Yazma Eserler Kütüphanesi ve Osmangazi Belediyesi’nin ortaklaşa tertiplediği ’Kültür Hazinelerimiz Yazmalar Çalıştayı’, İnebey...

05 Nisan 2017 Çarşamba 11:31
Bursa’da “Yazma Eserler Çalıştayı”

Kültürümüzün en büyük hazinelerinden olan yazma eserler Bursa’da ele alındı.

Uludağ Üniversitesi, İnebey Yazma Eserler Kütüphanesi ve Osmangazi Belediyesi’nin ortaklaşa tertiplediği ’Kültür Hazinelerimiz Yazmalar Çalıştayı’, İnebey Yazma Eser Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Çalıştayın ilk oturumu Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin konuşmasıyla başlarken, İnebey Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Osman Nuri Solak, yazma eser kütüphanesi hakkında bilgiler verdi. İlk oturumda yapılan sunumlarda, yazma eser kataloglarının tespiti ve katalog oluşturma ele alındı.

Çalıştayın ikinci oturumu ise Sümbüllübahçe Konağı’nda yapıldı. Beyazıt Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Salih Şahin, Bursa kütüphanelerine dair belgeler hakkında bir konuşma yaptı.

Çalıştay hocaların değerlendirme konuşmalarıyla sona erdi. Çalıştaya katılanlara Yazma Eserler Kurumu yayınlarından olan Vankulu lûgatı hediye edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<