"çarşı Pazar" Komedi

Çekimleri Tokat’ta devam eden komedi filmi ‘Çarşı Pazar’, izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Tokat merkezde ve Niksar ilçesinde devam eden “Çarşı Pazar’ filmi ekibi kapılarını basına açtı. Başrollerinde Erdem Yener...

30 Ekim 2014 Perşembe 14:17
Çekimleri Tokat’ta devam eden komedi filmi ‘Çarşı Pazar’, izleyicisinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Tokat merkezde ve Niksar ilçesinde devam eden “Çarşı Pazar’ filmi ekibi kapılarını basına açtı. Başrollerinde Erdem Yener ve Ayhan Taş’ın yer aldığı film seti renkli görüntülere sahne oldu. Tarihi Leylekli Köprü ve Arasta Çarşı’da devam eden film çekimleri ise yöre halkının ilgisini çekiyor.
Ünlü oyuncu Erdem Yener, basına “Kahraman Tellak” diye yansıyan filmin isminin “Çarşı Pazar” olarak belirlendiğini kaydetti. Filmdeki ismi ile ‘mecburiyet caddesinde’ devam eden çekimlerde son haftaya girdiklerini ifade eden Yener, Tokat ve Niksar halkına gösterdikleri hoşgörüden dolayı teşekkür ederek, “Filmciler adeta gittiği yeri istila ediyor, çekim yaparken yol kesiliyor. İnsan akışı bile sizin kontrolünüzde olması gerektiği için insanların normal koşullarda birazcık kızması, tepki göstermesi lazım. 5 haftadır buradayız, Niksar ve Tokat halkı çok yardımcı oldu. İyi ki buradaymışız duygusunu bizlere verdiler” dedi.
Yener, filmdeki kahramanın eğlenceli ve sıcak mücadelesi ile hem güldürecek hem de iyiliğin bu topraklardan göçüp gitmediğini sinema izleyicisine hatırlatacak olduğunu ifade ederek, “Filmde yola çıkışımız çok gülünecek ve insanların karnına ağrılar girecek bir komedi filmi yapıyoruzdan ziyade insanlar filmi izledikten sonra kendini iyi hissedecek, çok tatlıydı diyecek. Çok komik densin ister miyim, emin değilim. Çok komik, o da ayrı mesele ama çok tatlı denilmesini tercih ederim galiba. Çekimleri izliyoruz, oradan izlediğimiz his bu” diye konuştu.
Ünlü oyuncu Ayhan Taş ise, İstanbul’dan, büyük şehrin karmaşasından çıkıp Anadolu’nun şirin kentinde yaşamanın güzel olduğunu ifade ederek, "Anadolu’nun sıcaklığını burada hissediyoruz. Yorgunluğumuzu hissetmeden keyifli çalışıyoruz. 3-5 günümüz kaldı, özleyeceğiz buraları" dedi.
Filmde bir esnafı canlandıran ünlü oyuncu Deniz Oral, izleyicinin karşısına hamamda peştamalla çıkacaklarını ifade ederek, "İlk defa o güzel vücudumu peştamallı olarak sergileyeceğim. Onun için çok mutlu ve guruluyum" diyerek espri yaptı.

KURTLAR VADİSİ’NİN ÖMER BABASI YENİ BİR KARAKTERLE İZLEYİCİNİN KARŞISINA ÇIKACAK
Yönetmen Muharrem Gülmez, filmde rol alan oyuncuların komedi filmi ağırlıklı olduğunu ama Kurtlar Vadisi’nin ‘Ömer Baba’sı olarak bilinen usta oyuncu Emin Olcay’ın yeni bir karakterle izleyicinin karşısına çıkacağını belirterek, "Filmdeki arkadaşların çoğu komedi ekolünden gelen arkadaşlar. Özellikle eski toprakta müthiş bir komedi damarı var. Esin hanımda, Emin abide müthiş bir komedi damarı var. Onlar ortaya çıktı. Ondan da çok mutluyum. Çünkü biz 11 sene Emin abiyi başka bir karakterde gördük. Burada yepyeni bir karakterle ortaya çıkacak. Ben seyircinin tepkisini merak ediyorum" şeklinde konuştu.

"ESNAF KOMEDİSİ”
Filmin senaryosu ile ilgili bilgi veren Yener, esnaf komedisindeki Kahraman’ın Anadolu’nun güzel bir kasabasında dedesinin dedelerinden kalma hamamında kese yaparak hayatını kazanan saf ve iyi niyetli bir tellak olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
“Bir gün İstanbul’dan gelen zengin müteahhit Tuncay, bu hamamı ve içinde bulunduğu çarşıyı yıkıp yerine alışveriş merkezi yapmak ister. Kahraman’ın düşmanı berber Cemil, çarşı esnafını da ikna edip, çarşıyı hemen yıktırmak için Tuncay ile iş birliği yapar. Kahraman ise hem doğup büyüdüğü çarşıyı yıktırmak istemez, hem de Tuncay’ın sahte vaatlerine inanmaz. Ancak sefa düşkünü babasından kalan borcu yüzünden Kahraman köşeye sıkışır. Borcu ödemezse, hamam elinden gidecektir. Kahraman için macera başlar. Hamam borcunu ödemek için tek çare hamamı daha işler hale getirmek ve parayı toplamaktır. Bunun için her türlü yolu deneyen Kahraman’la yolları kesişen tarih öğretmeni Bahar da bu eğlenceli mücadeleye dahil olacaktır.”
Yönetmenliğini Muharrem Gülmez’in yaptığı, yapımını Boyut Film ajansı Murat Tokat’ın üstlendiği filmde yer alan oyuncular ise şöyle:
“Erdem Yener (Kahraman, Tellak), Ayhan Taş (Cemil Berber), Muharrem Gülmez (Tuncay), Elif Nur Kerkük (Bahar), Doğa Konakoğlu (Hayri), Tarık Papuçcuoğlu (Kadir), Suzan Aksoy (Hasibe), Emin Olcay (Bekir), Esin Eden (Sümbül), Deniz Özerman (Gülcan), Ayhan Eroğlu (Zafer), Billur Kalkavan (Şenay), Ünal Silver (Belediye Başkanı), Tuna Kırlı (Avukat Özgür), Ali Gülmez (Oğulcan), Kemal Atamgör (Teftiş Görevlisi Hamza), Erdi Işık (Yaman), Şirincan Çakıroğlu (Sunucu), Deniz Oral (Çaycı Mahmut), Hilmi Özçelik (Nalbur Kamil), Rana Cabbar (Sünnetçi Tanju) ve İlker Aksum (İmam)"
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<