banner359

Fetih coşkusu sempozyumla başladı

Osmangazi Belediyesi’nin 13’üncüsünü düzenlediği Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, “II. Bayezid ve Dönemi Sempozyumu” ile başladı.Ördekli Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek programın açılış konuşmasını...

07 Nisan 2017 Cuma 17:12
Fetih coşkusu sempozyumla başladı

Osmangazi Belediyesi’nin 13’üncüsünü düzenlediği Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, “II. Bayezid ve Dönemi Sempozyumu” ile başladı.

Ördekli Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bunların ciddi sonuçları olacak. Sempozyum bana göre en önemlisi. Her dönem Bursa’da yaşayan bir padişahı inceledik ve onu kitap haline getirdik. Bu yıl II.Bayezid dönemini inceledik” dedi.

Çağdaş dünyada aradığımız her şeyi kendi tarihimizde ve geleneğimizde bulunduğunun altını çizen Başkan Dündar, “60 yıldır yönümüzü Avrupa Birliği deyip, batıya çevirmişiz ama oradan almış, görmüş olduğumuz şey bizleri ikinci sınıf gören İslam Alemine ve Müslümanlara zulmü kendilerine görev atfetmiş bir ikiyüzlü dünya. O zaman biz kendimize bakacağız. Kendi tarihimize bakacağız. Bizim tarihimizde ve geçmişimizde insanları eşit gören, insanlara insanca muamele eden ve onların canlarını mallarını güvence altına alan bir anlayış var. Bizler de Osmanlı’yı kuran ve Osmangazi’nin adını taşıyan belediye olarak bu felsefede bu çalışmaları, tarihimizi ve geçmişimizi geleceğe aktaracağız. Bursa’dan bu millet yeniden ayağa kalkacak. Bursa’dan değerlerimizi biz yine tespit ederek yine dünyaya insanlığı, barışı buradan çıkartacağız diyorum. Bu da bir başlangıçtır. Bu da bir kutlu yürüyüştür” dedi.

Saltanat Kapı’da başlayacak olan Fetih Yürüyüşü’ne herkesi davet eden Dündar, sempozyumun, Bursa’nın fethinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Dündar’ın konuşmasının ardından Prof. Dr. Mefail Hızlı başkanlığında başlayan sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Zeren Tanındı, Prof. Dr. Mustafa Kara ve Prof. Dr. Osman Çetin, II. Bayezid ve Dönemi’ne ilişkin bilgiler verdi. Prof. Dr. Osman Çetin, 1491-1492 yıllarında Cebealibey Vakfından alınan kredilerle ilgili bazı tespitleri anlatırken; Prof. Dr. Zeren Tanındı, Sultan II. Bayezid’in kitap hazinesini anlattı. Prof. Dr. Mustafa Kara ise Halveti Cemal’den Yahya Kemal’e Kocamustafapaşa Semti’ne ilişkin eserlerini paylaştı.

Sempozyumlar, Ördekli Kültür Merkezi’nde 2 ayrı salonunda iki gün boyunca devam edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<