‘göğe Islık Çalan Kadınlar’

Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuşköy’de köylü kadınlarla birlikte çekilen ‘Göğe Islık Çalan Kadınlar’ isimli belgesel düzenlenen geceyle birlikte görücüye çıktı. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası...

01 Kasım 2014 Cumartesi 10:11
‘göğe Islık Çalan Kadınlar’
Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuşköy’de köylü kadınlarla birlikte çekilen ‘Göğe Islık Çalan Kadınlar’ isimli belgesel düzenlenen geceyle birlikte görücüye çıktı.
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen 4. AB-Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali başladı. Etkinlik kapsamında oluşturulan Belgesel Sinema Atölyesi’nin bu yıl yönetmen Erdal Eksert’in eğitmenliğinde Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çanakçı ’Kuş’ köyünde köylü kadınlarla birlikte “Göğe Islık Çalan Kadınlar” isimli ortak bir belgesel film çekildi.
Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde dün akşam düzenlenen açılış töreniyle birlikte festival başlarken, festivale Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, film ekibi ve davetliler katıldı. Açılışta, Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çanakçı ’Kuş’ köyünde köylü kadınlarla birlikte “Göğe Islık Çalan Kadınlar” isimli ortak bir belgesel film gösterildi.
Film gösterimi öncesinde bir konuşma yapan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, “Bu yıl kadın işlendi. Kadının sanattaki, kültürdeki yerini gerçek anlamda birkaç gün sürecek olan festivalle değişik kültürleri göreceğiz. Bu kısa metrajlı filmleri aslında çok sıkmadan göstermek gerekiyor. Trabzon mizah şehridir” dedi.
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yaptığı konuşmada, “3 günlük bu programda güzel filmler var. Kadın konusunun çekilmesi ve yöresel kültürün yaşatılmasına yönelik temanın işlenmesi güzel, anlamlı. Sanatın güzel boyutlarının yaşatılması amacında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Türkçe alt yazılı film gösteriminin ardından filmin başkarakteri Muazzez Köçek, kuş diliyle festivalin açılışına katılanlara teşekkür ederken, Köçek ve yönetmen Erdal Eksert’e plaket verildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<