banner359

Hançerli Fatma Sultan Medresesi’nde Sona Doğru

Sultan 2. Bayezıt’ın torunu Hançerli Fatma Sultan tarafından 520 yıl önce yaptırılan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yer altındaki tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında restore edilen medrese,...

02 Kasım 2015 Pazartesi 12:24
Hançerli Fatma Sultan Medresesi’nde Sona Doğru
Sultan 2. Bayezıt’ın torunu Hançerli Fatma Sultan tarafından 520 yıl önce yaptırılan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yer altındaki tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında restore edilen medrese, önümüzdeki yılın başlarından itibaren hizmete alınıyor.
Bursa’yı geleceğe taşırken şehrin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından Piremir Mahallesi’ne kültür merkezi olarak kazandırılacak Hançerli Fatma Sultan Medresesi’nde rekonstrüksiyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir bürokratlarıyla birlikte tarihi medresede sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altepe, son dönemde Bursa’nın ecdat emanetlerinin bir bir öne çıkarıldığını vurgulayarak, yer üstündeki eserlerde olduğu gibi yer altında kalmış ve zamanla yok olmuş tarihi değerlerin de kentte yeniden işlevsel olarak boy gösterdiğini söyledi.
Başkan Altepe, Hançerli Fatma Sultan Medresesi’nin de ilk günkü ihtişamı ve orijinal yapısıyla restore edildiğini ifade etti. Mart 2015’te başlatılan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü vurgulayan Başkan Altepe, “Bursa’da ecdadımıza olan vefa borcumuzu eserlere sahip çıkarak gösteriyoruz. Ecdat emaneti Hançerli Medresesi, kültür merkezi olarak yeniden gün yüzüne çıkıyor. Bursa, yaşayan canlı bir tarih başkenti olma yolunda hızla ilerliyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz tarihi değerleri öne çıkaran çalışmalarımızdan biri olan Hançerli Medresesi de kültür merkezi olarak başta Davutkadı Mahallesi olmak üzere Yıldırım’ın kalbine ayrı bir değer katacak. Merkez, sosyal faaliyetlerin yapıldığı Bursalıların buluşma merkezi olacak” dedi.
Duvarları hızla yükselen medresenin önümüzdeki yıl hizmete alınacağını kaydeden Başkan Altepe, “Tarihi medrese faaliyete başladıktan sonra Yıldırım ilçemiz için güzel hizmetler verecek. Ortası cam çatıyla kaplanarak bütün alanlar kullanılır hale geliyor. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<