İlahiyat öğrencilerinin ebru eserleri göz kamaştırdı

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin ebru sergisi büyük ilgi gördü.Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde açılan sergide İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yaptığı ebrular sergilendi. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Buradan...

20 Mayıs 2017 Cumartesi 19:48
İlahiyat öğrencilerinin ebru eserleri göz kamaştırdı

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin ebru sergisi büyük ilgi gördü.

banner380

Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde açılan sergide İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yaptığı ebrular sergilendi. UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Buradan mezun olurken elinizde bir becerinizin de olmasını isterim. Gençlik için sanat, spor ve diğer sosyal faaliyetlerle ilgilenmek önem taşıyor. Eserleri tek tek inceledim ve çok beğendim. Aldığınız eğitimler sonucunda böylesi güzel eserler ortaya çıkardığınız için de sizleri ve hocalarınızı tebrik ediyorum” dedi.

Öğrencilere ebru dersi veren İlahiyat Fakültesi Türk İslam Sanatları Tarihi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hicabi Gülgen ise fakülte olarak 18 yıldır ebru ve hat sanatının ders olarak okutulduğunu açıkladı. Türkiye genelinde bu sürekliliğe sahip olan başka bir üniversitenin bulunmadığını aktaran Hicabi Gülgen, “Çalışmalarımızı geleneksel ebru sanatımızda olduğu gibi doğal toprak boyalarıyla yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu seviyeye gelebilmek için çok çalıştılar. İki dönemdir aralıksız ders alıyorlar. İlerleyen dönemlerde de yeni çalışmalarla derslerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

Rektör Yusuf Ulcay ve üniversite yöneticileri eserler ile tek tek ilgilendi. Bütün öğrenciler, kendi yaptığı ebru eserleri hakkında ziyaretçilere bilgiler verdi. Rektör Yusuf Ulcay, tekne başına geçerek ebru yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<