banner359

“Kadınlar Rüyalar Ejderhalar-Saygı Sergisi” Nilüfer’e geliyor

Altı kadın sanatçının düzenlediği ‘Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar-Saygı” başlıklı sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Bursa’ya geliyor.Nilüfer Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, sanatçı, ev kadını, sevgili, anne...

02 Mart 2018 Cuma 11:02
“Kadınlar Rüyalar Ejderhalar-Saygı Sergisi” Nilüfer’e geliyor

Altı kadın sanatçının düzenlediği ‘Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar-Saygı” başlıklı sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Bursa’ya geliyor.

Nilüfer Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, sanatçı, ev kadını, sevgili, anne ve daha birçokları olan ‘kadın’ konusunu işleyen bir sergiye ev sahipliği yapacak. Ayşecan Kurtay, Ayşegül Sağbaş, Beyza Boynudelik, Didem Ünlü, Furuzan Şimşek ve Nur Gürel’den oluşan bir grup kadın sanatçının hazırladığı “Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar- Saygı” isimli sergi , 8 Mart’ta Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde açılacak.

Altı kadın sanatçı, kendi belirledikleri konularda hazırladıkları bir dizi sergiyi Ursula Le Guin’in “Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar” kitabından hareketle hayata geçirdi. Sergi sanatçıları, kolektif bir mantıkla Ursula Le Guin’in feminist bakış açısından aldıkları cesaretle, özel alanı kamusal alana çevirerek izleyiciye “Sanatçı kadının evinde” bir olay yeri incelemesi yapma imkânı vermeyi hedefliyor. Daha önce TÜYAP Artist 2015’te ve 2017 yılında da Gaia Gallerry de Gerilla Girls’ün “It’s Even Worse in Europe” sergisiyle beraber sanatseverlerle buluşan sergi bu kez, hayatını bu yıl kaybeden Ursula Le Guin için “Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar/ Saygı” ismiyle düzenleniyor. Sergi 8 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<