banner359

Kosovalı Bilim Heyeti Bursa’da

Bilim Kurumları, Arşiv, Müze Ve Kütüphanelerde İncelemelerde Bulunmak Üzere Türkiye’ye Gelen Kosovalı Bilim Adamları, Ankara Ve Konya’nın Ardından Bursa’da Ziyaretlerde Bulundu. 40 Kişiden Oluşan Bilim Heyeti, 2 Günlük Çalişma Ziyaretinin Ardından İstanbul’a Geçerek Türkiye Programını Tamamlayacak.

05 Kasım 2015 Perşembe 15:13
Kosovalı Bilim Heyeti Bursa’da
Bilim kurumları, arşiv, müze ve kütüphanelerde incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Kosovalı bilim adamları, Ankara ve Konya’nın ardından Bursa’da ziyaretlerde bulundu. 40 kişiden oluşan bilim heyeti, 2 günlük çalışma ziyaretinin ardından İstanbul’a geçerek Türkiye programını tamamlayacak.
Kosova Albanoloji Enstitüsü’ne bağlı çalışan bilim adamları, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ağırlandı. Kayhan’daki Döner Sofrası adlı mekanda misafir heyet ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Türk İslam Medeniyeti’ne ait eşsiz eserlerin İstanbul’un ardından Bursa’da yoğunlaştığını hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın tarihi ve kültürel miras alanındaki zenginliğinin dünya sahnelerine taşınması için köklü bir restorasyon süreci başlattıklarını ve tamamlanan projelerle Bursa’yı Osmanlı’nın kurduğu tarihi semtlerle UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne aldırdıklarını belirten Başkanvekili Karlık, Balkan ülkelerinde de benzer çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bursa’da ne varsa Balkan ülkelerinde de onun olmasını istediklerini, oradaki halkın gerçek kimliğini bulması için Bursa ve Türkiye olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Başkanvekili Karlık, “Gerçek kimliğimizi yakaladığımız an, önümüzde hiç kimse duramaz. Onun için geçmişimize sahip çıkıyoruz. Onun için ecdat yadigarı eserleri restore ederek geleceğe taşıyoruz” dedi.
Kosovalı heyet adına konuşan Albanoloji Enstitüsü Müdürü Dr. Hysen Matoshi ise, gösterilen misafirperverlik nedeniyle Başkanvekili Karlık’a teşekkür etti. Matoshi, Bursa’nın derin tarihi birikiminin enstitü çalışanları için eşsiz bir kaynak vasfında olduğunu vurguladı.
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Dr. Hysen Matoshi’ye İznik çinisinden vazo hediye etti. Karlık, Kosovalı heyetin gezisine iştirak eden Atatürk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Şaban Kabak da Yeşil Türbe figürlü çiniden maket takdim etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<