banner359

Mehmet Akif Ersoy şiirleriyle Anıldı

Küçükçekmece’de düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Okuma Yarışması”nda dereceye girenler ödüllendirildi. Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuyan birinciler, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. Küçükçekmece İlçe Milli...

27 Aralık 2014 Cumartesi 16:46
Mehmet Akif Ersoy şiirleriyle Anıldı
Küçükçekmece’de düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Okuma Yarışması”nda dereceye girenler ödüllendirildi. Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuyan birinciler, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.
Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Küçükçekmece Belediyesi işbirliğiyle ilçedeki ilkokul, ortaokul, liseler ve öğretmenler arasında düzenlenen “Mehmet Akif Ersoy Şiirleri Okuma Yarışması” ödül töreni Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Oğuzhan Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Korkut çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan program, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Harbi’nde mücadele eden tüm şehitlerin ruhuna okunan Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

“ONU YÜREKTEN HİSSEDEREK ANIYORUZ”
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya Mehmet Akif’in böyle bir yarışmayla anılmasının gururunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade ettiği konuşmasında, “Bugün bir büyük mütefekkiri ve bir alimi kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşarken aynı zamanda yürekten hissederek onu anıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Akif; Asım’ın nesli üzerinde şiirlerini yazarken, geleceğini kendi elleriyle şekillendirmiş, milli manevi değerlerinin de yılmaz savunucusu olmuştur. O, yaşamıyla ve kişiliğiyle herkese örnek olmuştur. Rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“ASIM’IN NESLİNİ YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz de Mehmet Akif’i anmak için düzenlenen yarışmaya yoğun ilgi gösteren öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür ederek, “ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz Bilgi Evlerimiz ve okullarımızla Mehmet Akif’in özlemiş olduğu Asım’ın neslini yetiştirmeye çalışacağız. Akif, milli şuurumuzdur ve şairimizdir. O, sadece bir şair değil, anlaşılması gereken bir kişidir. Öğrencilerimiz onun şiirlerini okurken güçlük çekmiş olabilirler. Şimdilerde Osmanlıca’nın öğretilmesi ile ilgili bir gündem oluştu. Mezar taşlarıyla, kitabeleriyle sessiz yapı halinde kalan ecdadın bize neler anlatmak istediğini merak ediyoruz. Bunun için faydalı olacağını düşünüyorum. İstiklal Harbi’nde mücadele veren tüm şehitlerimizin Akif’in ruhu şad olsun ” dedi.
Başkan Karadeniz, ödül töreninde Küçükçekmece’ye 10’uncu Bilgi Evi’nin kazandırılacağının müjdesini de vererek, Kanarya Mahallesi’nde yeni Bilgi Evi’nin inşaatına başlanacağını sözlerine ekledi.

ÖDÜLLER PROTOKOL ÜYELERİ TARAFINDAN VERİLDİ
Ölümünün 78’inci yıldönümünde, Türk Edebiyatı’nın önemli şair ve yazarlarından biri olan Mehmet Akif Ersoy’un eser ve düşüncelerinin başta öğrenciler olmak üzere kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılmasının sağlanması amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreninde ilkokul, ortaokul, liselerde dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Yarışmada birinci olanlar Akif’in şiirlerini seslendirirken, izleyenlere de duygusal anlar yaşattı.
Ödül töreninde Başkan Karadeniz, günün anısına Kaymakam Harun Kaya’ya; Bilgi Evleri öğrencilerinin çakıl taşlarından yapmış olduğu Mehmet Akif Ersoy portreli tabloyu hediye etti. Program sonrasında katılımcılara, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eseri hediye edildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<