banner359

O Piyano öyle Bir Rakama Satıldı Ki !

Dünyaca ünlü Amerikan yapımı Casablanca filminde kullanılan tarihi piyano 2.9 milyon dolara alıcı buldu. ABD’nin New York eyaletinde düzenlenen bir müzayedede 1940’lı yılların klasikleşen filmi Casablanca’da kullanılan bazı antika parçalar...

25 Kasım 2014 Salı 11:15
O Piyano öyle Bir Rakama Satıldı Ki !
Dünyaca ünlü Amerikan yapımı Casablanca filminde kullanılan tarihi piyano 2.9 milyon dolara alıcı buldu.
ABD’nin New York eyaletinde düzenlenen bir müzayedede 1940’lı yılların klasikleşen filmi Casablanca’da kullanılan bazı antika parçalar satışa sunuldu. Filmde kullanılan piyano 2.9 milyon dolarlık rekor bir fiyata satılırken filmin en ünlü sahnesinde piyanonun içine saklanan bazı belgeler ise 100 bin dolara alıcı buldu. Filmde kullanılan iki piyanodan biri olan piyanonun sahibi diş hekimi Gary Milan, piyanonun kendisine geldiğinde tuşların altında bir sakız olduğunu ve sakızda bulunan parmak izinin ise kime ait olduğunu bilmediğini söyledi.
1942 yılında Fas’ın liman kenti Casablanca’da çekilen film, üç Oscar ödülüne layık görülen görülmüştü. Filmde piyanist Sam karakterine hayat veren Dooley Wilson, “As Time Goes By” şarkısını bu piyano eşliğinde çalmıştı. Filmde aktör Humphrey Bogart senaryo gereği yasal olmayan taşımacılık belgelerini bu piyanoya saklanmıştı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<