banner359

Taksici esnafının sırtını dayadığı 2 bin yıllık lahit müzeye kaldırıldı

TAKSİCİ ESNAFININ SIRTINI DAYADIĞI 2 BİN YILLIK LAHİT MÜZEYE KALDIRILDI

04 Ekim 2020 Pazar 12:22
Taksici esnafının sırtını dayadığı 2 bin yıllık lahit müzeye kaldırıldı

Bursa İznik’te dün gündeme gelen ve taksici esnafının çay içerek sırtını dayadığı 2 bin yıllık lahit müzeye kaldırıldı. Oto çekicisinin üzerinde lahdi gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.

Bursa’nın İznik ilçesinde Ayasofya Bahçesinde bulunan 2 bin yıllık Roma Dönemi lahdi hemen yanı başında bulunan taksi durağındaki esnafın adeta masası haline gelmişti. Türkiye’nin gündemine gelen bu konu ile harekete gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ayasofya Camii Bahçesinde bulunan lahdin müzeye kaldırılması talimatını verdi. Bu sabah arkeologlar harekete geçti ve 4 saatlik çalışma sonrası 2 bin yıllık lahit ve yanında bulunan kitabe vinç tarafından çekiciye yüklendi ve yeni yapılacak Arkeoloji Müzesine götürüldü. Oto çekicinin üzerinde 2 bin yıllık lahdi gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<