banner359

Üniversitede “Kaatı” Sergisi

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Elemanı P. Dilek Erim Aydemir’den “kaatı” dersi alan öğrenciler, güz dönemi çalışmalarını sergiledi.Mete Cengiz Kültür Merkezi fuaye alanındaki sergi ilgi gördü. Türk süsleme...

06 Ocak 2016 Çarşamba 11:03
Üniversitede “Kaatı” Sergisi
Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Elemanı P. Dilek Erim Aydemir’den “kaatı” dersi alan öğrenciler, güz dönemi çalışmalarını sergiledi.
Mete Cengiz Kültür Merkezi fuaye alanındaki sergi ilgi gördü. Türk süsleme sanatı kaatı Türkiye’de sadece Uludağ Üniversitesi’nde seçmeli ders olarak verilirken, bütün fakülte öğrencileri bu dersi seçebiliyor. Türk bezeme sanatı kaatıın ebru kağıdının kretuar bıçak ile oyulmasıyla çalışıldığını söyleyen Öğretim Elemanı P. Dilek Erim Aydemir, “Bütün fakülte öğrencilerimiz bu dersi seçebiliyor. Derste ebru kağıdı, kretuar, ucu kıvrık makas, paspartu ve özel yapıştırıcı kullanıyoruz. Bu Türk sanatın unutulmayıp daha da gelişmesi için gerçekten önemli bir ders” dedi.
Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Medet İlkören, küçüklüğünden beri el becerilerine yatkınlığı olduğunu belirterek “Geçen yıl arkadaşım kaatı dersi aldı, onun tavsiyesi üzerine ben de bu yıl seçmeli ders olarak alıyorum. Çok memnunum, özellikle makas kullanmak el kaslarımı rahatlatıyor” dedi.
Sergi bir hafta açık kalacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<