banner359

Yıldırım’da Ahmet Şimşirgil ile tarih sohbetleri

Yıldırım Belediyesi’nin Prof Dr. Ahmet Şimşirgil’i ilçe sakinleriyle buluşturduğu programda Türk tarihinin ve siyasal olaylarının bilinmeyen yönleri ele alındı.Yıldırım’da yürütülen kültürel dönüşümü kahvehanelere kütüphane...

17 Ocak 2018 Çarşamba 15:55
Yıldırım’da Ahmet Şimşirgil ile tarih sohbetleri

Yıldırım Belediyesi’nin Prof Dr. Ahmet Şimşirgil’i ilçe sakinleriyle buluşturduğu programda Türk tarihinin ve siyasal olaylarının bilinmeyen yönleri ele alındı.

Yıldırım’da yürütülen kültürel dönüşümü kahvehanelere kütüphane köşesi oluşturarak sürdüren Yıldırım Belediyesi, ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’i Yıldırımlılarla buluşturmaya devam ediyor. Beyazıt Mahallesi Yörükoğlu Kıraathanesi’nde düzenlenen programa Yıldırımlılar yoğun ilgi gösterdi. Tarih, dil, din, edebiyat insana şahsiyet kazandıran bilimler olduğunu belirten Şimşirgil, “Bunun için tarihle, dilimizle ve dinimizle oynuyorlar. Dilimizi bilerek çadır devleti diline çevirdiler. Tarihimizi bozdular. Tarihimiz başka kitaplardan okutuldu, yabancıdan okutulmayı maharet sandılar” dedi.

Osmanlı’nın özellikle gençlere iyi aktarılması gerektiğini de vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Güya Osmanlı, iyi savaşırdı ama ilme karşıydı. Osmanlı bir ilim devleti değildi ve onun için de yıkılmıştı. Alakası yok. Çocuklarımıza matematik, fizik, kimya gibi derslerden daha fazla tarih ve edebiyat derslerini sevdirmemiz ve tarih şuuru aşılamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<