banner359

Yılmaz Güney doğum gününde anıldı

Türk sinemasının önemli ismi Yılmaz Güney, doğumunun 78. yıl dönümünde 3. Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliğinde anıldı. Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Kültür ve Sanat A.Ş. ile Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler...

02 Nisan 2015 Perşembe 14:23
Yılmaz Güney doğum gününde anıldı
Türk sinemasının önemli ismi Yılmaz Güney, doğumunun 78. yıl dönümünde 3. Portakal Çiçeği Karnavalı etkinliğinde anıldı.
Büyükşehir Belediyesi Altın Koza Kültür ve Sanat A.Ş. ile Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın organize ettiği "1 Nisan Yılmaz Güney’in Doğum Günü" etkinliği, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Türk sinemasının ünlü isimleri katıldı. Oyuncu Kürşat Alnıaçık’ın sunuculuğunu yaptığı anma etkinliğine, ünlü sinemacı, yönetmen ve oyunculardan Abdurrahman Keskiner, Ali Özgentürk, Aytaç Arman, Erol Demiröz, Özdemir İnce, Halil Ergün, Yılmaz Atadeniz, Güven Şengil, Mehmet Aydın, Cengiz Sezici, Hüseyin Akkaş, Faruk Teber, Hikmet Taşdemir, Hüseyin Akşen, Levent Özdilek, Reis Çelik, Sadık Güneş, Selahattin Geçgel, Yusuf Sezgin, Yüksel Arıcı, Yüksel Aksu, Zafer Cindoruk ve Saygı Öztürk katıldı.
Programda Yılmaz Güney’in hayatından kesitlerin ve kendisiyle çalışan ünlü oyuncuların röportajlarından oluşan bir belgesel de izletildi.
Açılış konuşmalarının ardından Abdurrahman Keskiner, Ali Özgentürk, Aytaç Arman, Erol Demiröz, Özdemir İnce, Halil Ergün, Yılmaz Atadeniz, Güven Şengil, Mehmet Aydın, Yılmaz Güney’i ve Türk sinemasındaki yerini anlattı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de konuşmacılara plaket verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<