"ateş Böceği Yalçın" Hayata Gözlerini Yumdu

"Ateş Böceği Yalçın" olarak tanınan komedyen Yalçın Otağı’nın, Marmaris’te tedavi gördüğü özel hastanede 78 yaşında hayatını kaybetmesi, yakınları ve sanat camiasında üzüntüye neden oldu.Usta komedyenin eşi sinema sanatçısı...

15 Ağustos 2014 Cuma 11:37
"Ateş Böceği Yalçın" olarak tanınan komedyen Yalçın Otağı’nın, Marmaris’te tedavi gördüğü özel hastanede 78 yaşında hayatını kaybetmesi, yakınları ve sanat camiasında üzüntüye neden oldu.Usta komedyenin eşi sinema sanatçısı Lale Belkıs, "Yalçın, gülerek ayrıldı aramızdan" dedi.
Otağı’nın eşi sinema sanatçısı Lale Belkıs, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hastalığa 2 yıl önce teşhis konulduğunu ve tedaviye başlandığını söyledi. Üzüntülü olduğunu belirten Belkıs, "Nur içinde yatsın, biz onunla iki can dostuyduk. Birbirimize hep destek olduk ve güven verdik. Beraberliğimizin 41. yıldönümünde maşallah nazar değdi" dedi. Ünlü komedyenin sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklarının olmadığını ifade eden Belkıs, bazı olumsuz düşünceler ve ortamların hassas oldukları için sanatçıları daha fazla etkilediğini vurguladı. Son ana kadar hayat arkadaşının yanında olduğunu dile getiren Belkıs, "Son lokmasına kadar ağzına verdim, duamı yaptım. Helallik aldım. Yalçın da gülerek ayrıldı aramızdan" diye konuştu.
Belkıs, başta diğer "Ateş Böceği" Ercan Bostancıoğlu olmak üzere sanat camiasından çok sayıda kişinin arayarak başsağlığı dilediğini ifade etti.

ATEŞ BÖCEĞİ YALÇIN KARACİĞER KANSERİ VE SİROZ NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ
Marmaris Yücelen Hastanesi Başhekimi Tolga Çakmak yaptığı açıklamada, sanatçının karaciğer kanseri ve karaciğer sirozu rahatsızlıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi. Çakmak, "Yalçın Otağı’nın tedavisine İstanbul’da başlanmıştı, burada da hem tatilini geçiriyor hem de tedavi oluyordu. Son bir aydır genel durumu daha çok bozulmuştu. Hastalık son evreye gelmişti, elimizden geleni yaptık" dedi. Otağı’nın alkol ve sigara kullanmadığını doğrulayan Çakmak, karaciğer sirozunun sadece alkole bağlı bir hastalık olmadığını kaydetti.
"Ateş Böceği Yalçın" olarak tanınan Yalçın Otağı, "Ateş Böcekleri" olarak Ercan Bostancıoğlu ile Zeki Müren, Bülent Ersoy, Behiye Aksoy, Gönül Yazar, Neşe Karaböcek, Gülden Karaböcek, Emel Sayın gibi assolistlerle çalışmıştı.
Otağı’nın yarın Datça ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<